Better Buildings Challenge

A Schneider Electric energiafelhasználásának 25%-os csökkentését vállalja

2012. január 27., péntek

Címkék: Better Bildings Challenge Schneider Electric

A vállalat elköteleződéssel vállalta, hogy 40 különböző üzemében, összesen 9 millió négyzetméternyi alapterületen 25 százalékkal csökkenti energiafelhasználását. A Schneider Electric a program előirányzott tervei szerint hatékony energiafelhasználási stratégiájával 10 éven át évi 2,5 százalékos energia-megtakarítást kíván elérni.

Saját technológiái – mint például az EcoStruxure energiamenedzsment-rendszer – felhasználásával eddig 20 százalékot meghaladó arányban csökkentette energiafogyasztását, így több mint 18 millió USD-t takarított meg 2004 óta.

A vállalat bemutatóprojektje a Better Buildings Challenge program keretében, amely egyben az USA Energiaügyi Minisztériumának kísérlete is, a Tennessee állambeli Smyrna városában valósul meg. Az itt található gyártelepen nemrégiben közel 2,5 hektárnyi területen 1 MW teljesítményű napenergia-farmot telepítettek, az Egyesült Államokban először. Ezzel a Schneider Electric számára lehetővé vált a napenergia-farmok működésének hatékonyabbá tétele, valamint a megújuló energetikai megoldások kutatása és tesztelése. A vállalat energiamenedzsment megoldásainak alkalmazásával az üzem energiafogyasztása 35 százalékkal csökkent, emellett folyamatban van az ISO 50001szabvány és a Superior Energy Performance (Kiemelkedő Energiahatékonysági Tanúsítvány) megszerzése is.

„A program nagyszerű példája a köz- és magánszféra együttműködésének, amely nélkülözhetetlen eleme nemzetünk hatékonyabb és biztonságosabb jövőjének. Csökkentjük az energiafogyasztást, és egyúttal munkát is biztosítunk az emberek számára. Az aktív energiamenedzsmenthez és a kitűzött teljesítménycélok eléréséhez szükséges mérnöki és építészi szaktudás számos új munkahelyet is teremt” – mondta Chris Curtis, a Schneider Electric észak-amerikai elnök-vezérigazgatója.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek