"LASER World of PHOTONICS" címke cikkei:

A lézerrendszerek előretörése az elektronikai iparban

A lézerrendszerek előretörése az elektronikai iparban (Cikk)

Nem kis részben a lézer gyártásban betöltött szerepének köszönhető, hogy okostelefonjaink kompakt multifunkciós rendszerekké válhattak. Csak a fókuszált fény által elérhető jelöléstechnikával vált lehetővé az elektronikai komponensek nyomon követhetősége az alkatrészek méretének csökkenése mellett is. A lézer által vált lehetségessé a rugalmas kijelzők, a háromdimenziós áramkörök és a megbízható nagyfeszültségű akkumulátorok sorozatgyártása is.

Új lehetőségek az élet építőköveinek jobb megismerésére

Új lehetőségek az élet építőköveinek jobb megismerésére (Cikk)

A Nobel-díj, mellyel a Göttingenben dolgozó Stefan Hellt és az általa kifejlesztett STED mikroszkópiát elismerték, mérföldkő a nanovilág mikroszkópos felfedezésében. A lézerek, az aktiválható fluoreszcens jelölőanyagok és a képalkotási technikák az élő sejtek eddiginél mélyrehatóbb megismerését teszik lehetővé.

Lasers in Biophotonics and Medical Engineering (Cikk)

The Nobel Prize for Göttingen-based researcher Stefan Hell and his STED microscopy was a milestone in the microscopic exploration of the nanoworld. Lasers, switchable fluorescent markers and imaging techniques provide profound insights into living cells. Lasers are al-ready in the process of revolutionizing medical research, diagnostics and therapy. Biophotonics and medical engineering will again be center stage at the LASER World of PHOTONICS from 22-25 June at the Messe München site.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek