A piaci kihívások ellenére is rekord árbevétel az ABB-nél

Rekord árbevétel, nagyobb nyereség és készpénzállomány az ABB 2013-as mérlege

2014. február 21., péntek, 11:24

Címkék: ABB automatizálás elemzés energetika Ulrich Spiesshofer

Folytatódik a rövid ciklusú termékek megrendeléseinek pozitív trendje; a nagy megrendelések számának növekedése továbbra is lassú.

 
Az ABB a társaság 2014. februári jelentése szerint rekordot elérő éves árbevételt, magasabb üzemi eredményt (EBITDA-t) és adózott eredményt ért el, és nagyobb szabad készpénzállománnyal rendelkezik a piaci környezet kihívásainak ellenére is. 
 
„Ezek a kiváló eredmények, amelyeket egy vegyes üzleti környezetben, a Power Systems visszaesése ellenére produkáltunk, jól mutatják az ABB és a globális csapatunk erősségét - mondta az ABB vezérigazgatója, Ulrich Spiesshofer. „A széles termékskálánk és a kiterjedt földrajzi hatókörünk tették lehetővé számunkra, hogy nyereségesek legyünk az automatizálás terén, miközben igyekeztünk újra piacvezetői hozamokat elérni az energetikai termékekkel. Bízunk abban, hogy a Power Systems magasabb és stabilabb hozamokat eredményez, miután egyes korábbi projektjeinket befejeztük, és sikeresen végigvittük a kockázat- és projektmenedzsment fejlesztésére tett intézkedéseinket.”
Folytatódott a rövid ciklusú termékek iránti kereslet pozitív trendje 2013 második felében, de ezt ellensúlyozta a nagy projektekre vonatkozó döntések késedelme, ami alacsonyabb rendelésállományt eredményezett az év végére. A megrendelések annak hatására is csökkentek, hogy a Power Systems divízióban szigorúbban szelektálnak a megrendelések között.
 
„2014-re egy határozott akciótervvel rendelkezünk, amely organikus növekedésre, további költségmegtakarításokra, cash flow-ra és a Power Systems hozamaira fókuszál - mondta Spiesshofer. „Az erős pénzügyi helyzetünk lehetővé teszi, hogy elérjük ezeket a céljainkat még a bizonytalan időkben is.”
www.abb.hu
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek