Biztonságos migrálás és leállítás

A Schneider Electric kiterjesztette a PowerChute™ Network Shutdown szoftver támogatását a virtuális klaszter környezetekre

2014. március 13., csütörtök, 10:56

Címkék: APC Power Chute Network Shutdown Schneider Electric szerver szünetmentes áramellátás virtuális szerver

A PowerChuteTM Network Shutdown 3.1 lehetővé teszi a virtuális gépek automatikus migrálását, illetve biztonságos leállítását

 
A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy elérhetővé vált a PowerChuteTM Network Shutdown 3.1. A szoftver szükség esetén gondoskodik a hálózatba kötött szerverek biztonságos leállításáról, és a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően kiterjesztett virtualizációs képességekkel rendelkezik. A hálózati leállító megoldás képes együttműködni az APC by Schneider Electric szünetmentes áramforrásaiba (UPS) szerelt hálózatmenedzsment kártyákkal, ezáltal lehetővé teszi a virtuális gépek automatikus migrálását, valamint a virtuális gépek és az azokat futtató host szerverek biztonságos leállítását a VMware® és a Microsoft® Hyper-V klaszterekben. Így még egy tartós áramszünet alatt is garantálja a kritikus alkalmazásokat futtató rendszerek biztonságát.
 

A folyamatos működés biztosított

„A virtualizáció teljesen átalakította az informatikai világot, az energiaellátás védelmére ugyanakkor továbbra is nagy szükség van. Napjaink adatközpontú világában minden eddiginél fontosabb szerepet játszik az üzleti sikerekben a rendelkezésre állás és a kritikus informatikai infrastruktúra folyamatos működése. A PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 azzal járul hozzá a kritikus hálózatok biztonságos működéséhez, hogy szükség esetén lehetővé teszi a virtuális gépek zökkenőmentes leállítását” – mondta Paul Bohan, a Schneider Electric IT üzletágának hálózatmenedzsmentért felelős alelnöke. Az APC by Schneider Electric PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 szoftverének köszönhetően az IT vezetőknek nem kell aggódniuk a virtuális infrastruktúra folyamatos rendelkezésre állása miatt. A megoldás támogatja a virtuális gépek migrálását a virtuális klaszterekben, ezért azok a virtuális szerverek, amelyek működését valamilyen energiaellátási hiba veszélyezteti, automatikusan átköltöztethetők olyan hardverekre, amelyeket nem érint ez a bizonyos hiba. Így a virtualizált rendszer a lehető leghosszabb ideig képes rendelkezésre állni, és az IT vezetők kivizsgálhatják és elháríthatják az energiaellátási hibát.
 

Migráció DRS nélkül is

Mindezen túl a PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 az egyetlen UPS szoftver, amely képes elindítani a virtuális gépek átköltöztetését olyan migrációs technológiák nélkül is, mint a Distributed Resource Scheduler (DRS). Egy áramszünet esetén a szoftver automatikusan ellenőrzi, hogy elérhető-e DRS. Amennyiben igen, akkor azt használja, ha pedig nem elérhető a DRS, akkor a PowerChute végzi el a migrálást. Azokban az esetekben, amikor a virtuális rendszerek nem telepíthetők át, a PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 képes zökkenőmentesen leállítani a rendszert, így elkerülhető az adatvesztés, adatbázis-sérülés vagy a berendezés meghibásodása. A múltban a virtuális klasztert használó ügyfelek csak testre szabott szkriptek segítségével tudták biztonságosan leállítani a virtuális gépeiket. A VMware és Hyper-V platformokba integrált PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 lehetővé teszi a virtuális gépek konfigurálását és védelmét egy egyszerűen kezelhető telepítővarázsló segítségével. VMware környezetben például a vApp megoldás segítségével konfigurálhatják a felhasználók a virtuális gépek leállítását és indulási sorrendjét.
 

A VMware Ready minősítésű PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 további fontos jellemzői:

• Könnyű telepítés: A felhasználók VMware környezetben virtuális eszközként is telepíthetik a megoldást, leegyszerűsítve a folyamatot.
 
• Egyedülálló kezelhetőség: A szabadalmaztatás alatt álló „Virtual Cluster View” (Virtuális klaszter nézet) vezérlőpult grafikus formában, egyetlen konzolon mutatja meg a virtuális klaszter környezet és az UPS beállításait. VMware környezetben ez a felhasználói felület a vSphere kliensen keresztül is megjeleníthető az új PowerChute vCenter Plugin opcióval.
 
• Kompatibilitás a jelenlegi virtuális szoftverekkel: A megoldás beépített támogatást tartalmaz a legújabb virtuális platformokhoz, beleértve VMware vSphere 5.5 és a Microsoft Hyper-V Server 2012 R2 változatokat.
 
A PowerChuteTM Network Shutdown v3.1 már elérhető. A megoldás az UPS hálózatmenedzsment kártyákkal egy csomagban érkezik, és ingyenesen letölthető az APC by Schneider Electric honlapjáról. A felhasználók virtuális eszközként is letölthetik a szoftvert a VMware Solution Exchange honlapjáról. Ingyenes műszaki támogatást itt érhetnek el az ügyfelek.
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek