Csatlakoztassa, és már kész is!

Rittal VX25 Blue e+ integrált megoldás

2018. október 05., péntek, 06:00

Címkék: Eplan Data Portal hűtés hűtésoptimalizáció hűtéstechnika Internet of Things kapcsolószekrény Rittal

A kulcsszó az előtelepítés: míg a klímákat általában önálló komponensként szerelik a kapcsolószekrényekre, egy új plug and play megoldás új megközelítést hoz. A VX25 Blue e+ integrált megoldással a Rittal a VX25 szekrényét és a Blue e+ klímaberendezést építette egybe. Ez a megoldás minden előfeltételt kielégít a megnövelt termelékenyég, a tervezési biztonság, az energiahatékonyság és az okos IoT-alkalmazások terén.

A „Kapcsolószekrény-tervezés 4.0” tanulmány szerint a szekrény kiépítésének idejéből mintegy 72% fordítódik a mechanikai megmunkálásra és a kábelezésre. A Rittal jelentősen fel tudja gyorsítani ezt a folyamatot például a kapcsolószekrénnyel egybeépített klímaberendezés alkalmazásával. A berendezésgyártók, a gyártmánytervező mérnökök, de a rendszerintegrátorok és az IT-rendszerek operátorai is ki tudják használni ezt az előnyt: könnyebb és gyorsabb szerelést, magasabb fokú tervezési biztonságot és energiamegtakarítást kínál. Ráadásul nagyon egyszerűen integrálható okos szolgáltatásokhoz használt IoT-alkalmazásba is.

Az új megoldás egy 1,5 kW hűtési teljesítményű Blue e+ klímamodult és egy 800 × 2 200 × 600 mm méretű VX25 szekrény összeépítéséből áll. A klímát a szekrény tető részében helyezték el, és kényelmesen működtethető kívülről az érintőképernyőn keresztül. Ez a megoldás egyesíti az új VX25 szekrényrendszer és a különösen energiahatékony Blue e+ hűtéstechnológia minden előnyét egyetlen megoldásban.

Plug and play                                                                        

A Rittal leszállítja a terméket – beleértve az ajtókapcsolókat és a kábelezést is – teljesen előkonfigurálva, egyetlen cikkszámon. Ennek következtében a klíma telepítésének minden nyűge teljesen elmarad, lehetővé téve, hogy csak a szekrény belső kiépítésével lehessen foglalkozni. Ez kizárja a megmunkálásból (például egy helytelen kivágásból) eredő hibák lehetőségét is, ami gyakran felmerül, ha utólag kell felszerelni a szekrényre egy hűtőberendezést. Végül pedig az egybeépített megoldás még azt az előnyt is hordozza, hogy megmarad a szekrény IP55-ös védettsége, ami eddig nem volt könnyű feladat, ha utólag telepítették a klímát. A felhasználó tehát biztos lehet benne, hogy egy teljeskörűen üzemelő rendszert kap, és nem kell tovább aggódnia a szekrény hűtése miatt.

A VX25 Blue e+ integrált megoldással a Rittal a VX25 szekrény és a Blue e+ klímaberendezés szimbiózisát alkotta meg, ami minden igényt kielégít a megnövelt termelékenység, a tervezési biztonság, az energiahatékonyság és az okos IoT-alkalmazások terén

Mivel a beépített hűtőegység a Blue e+ szériából érkezik, mindig pontosan akkora hűtési teljesítmény áll rendelkezésre, amekkora a szekrényben felmerülő igény egy adott időpillanatban. A hőcsöves technológián alapuló tisztán passzív hűtés elegendő lehet olyan helyzetekben, amikor alacsony a szekrényben a disszipáció, vagy a környezeti levegő elég hűvös. Karbantartási célból a hűtőegységet könnyedén ki lehet húzni (síneken) előrefelé, így minden komponense könnyen hozzáférhetővé válik.

Megbízható konstrukciótervezés

A hatékony tervezéshez a Blue e+ integrált megoldás digitális ikertestvére már elérhető az EPLAN Data Portalon. Ez az EPLAN Pro Panel eszköz segít a felhasználóknak a virtuális konfiguráció felépítésében 3D-ben. Ha bármi kérdés merülne fel a tervezés során a hűtést illetően, azonnal a „Thermal Design Integration” modulhoz fordulhatnak, ez szintén egy Pro Panel beépített funkció. Ez segíti a tervezőket a szekrényen belüli klimatizálási viszonyok feltérképezésében, a légáramlás, a forró pontok és a légtechnikai rövidzárak grafikus megjelenítésében. A professzionális 3D tervezéshez elérhető magas minőségű tervezési adatok a hőtechnikai funkcióval kombinálva egy rendkívül megbízható és hatékony tervezési munkához vezet.

Ipar 4.0? Természetesen!

Az opcionális IoT-interfész lehetővé teszi, hogy a hűtőberendezést könnyedén telepítsék különféle IoT (Industry of Things)-alkalmazások alá. Például az opciók lehetővé teszik majd a karbantartás és a szervizelés jövőbeni optimalizálását, így az üzemeltetési költségek csökkentését. A berendezésből származó üzemeltetési adatokat továbbá egy magasabb rendű rendszer is elemezheti. Az integrált klíma kommunikációs képességeinek köszönhetően egy tipikus ipar 4.0 alkalmazás, mint az okos vagy prediktív karbantartás is lehetségessé válik a jövőben.

www.rittal.hu/vx25


A VX25-ről és a termékváltásról

A VX25 az első olyan kapcsolószekrény, amit teljes mértékben a berendezésgyártás megnövelt termelékenységi igényei és az ipar 4.0 értéklánca alapján fejlesztettek. A szekrény jelmondatában – „SYSTEM PERFECTION.” – a Rittal egy rendkívüli innovációs lépést tett előre, amit az ügyfelekkel folytatott átfogó eszmecsere és a helyszíni tanulmányok tettek lehetővé. A VX25 a lehető legmagasabb minőségű és konzisztenciájú adatokat biztosítja, csökkenti a komplexitást, időt takarít meg, és biztonságot nyújt a szerelésben. Több mint 25 bejegyzett szabadalmi jog is bizonyítja a szekrény mögött rejlő mérnöki teljesítményt.

A Rittal egy könnyen használható online eszközzel támogatja a tervezőket, akik így villámgyorsan át tudják váltani régi cikkszámaikat az új VX25 rendszerre. A magyar nyelvű mikroszájton a szekrényről szóló minden információ mellett az átváltási segéd egyszerűsíti a folyamatot: a táblázatos formátumban feltöltött TS 8 cikkszámlistát egy kattintással VX25-re váltja.


Váltson mielőbb!

Ne feledje: a TS szekrénycsaládunkat és tartozékait hamarosan kivezetjük! A régi lábazatok (TS acéllemez és Flex-Block) 2018. október végéig érhetők el, a TS szekrényt pedig jövőre váltjuk VX-re. Készüljön fel időben: használja ki már most az új szekrény számtalan előnyét, váltson mielőbb!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek