Előregyártott moduláris adatközpontok típusai

Új tanulmány szolgál referenciaként a moduláris adatközponti termékek kiválasztására

2014. március 26., szerda, 08:09

Címkék: APC energiamenedzsment moduláris adatközpont Schneider Electric tanulmány

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője kiadta a „Az előregyártott, moduláris adatközpontok típusai” című, (Whitepaper 165.) tanulmányát, mely bemutat egy keretrendszert a különböző moduláris adatközpontok osztályozására, hogy ily módon a termékek és kategóriák meghatározását és specifikációját támogassa.

 
Az új tanulmány célja, hogy közös nevezőre hozza a manapság használt különböző terminológiákat és formátumokat, ugyanakkor javaslatot tegyen egy szabványosított meghatározás gyűjteményre a moduláris és előregyártott adatközponti megoldások és termékek bővülő kategóriái számára.
 
A moduláris megközelítés leírására használt standard terminológia hiánya megnehezíti a megfelelő típus kiválasztását. A gyárban előre összeállított adatközponti rendszereket és alrendszereket gyakran látják el egyebek mellett, olyan jelzőkkel, mint előregyártott, konténeres, moduláris, keretre szerelt, mobil, hordozható vagy az angolból átvett all-in-one, illetve pod. Mindazonáltal jelentős különbségek mutatkoznak a piacon található különböző, gyári összeszerelésű építő elemek között.
 
Az egyértelműség érdekében 165-ös tanulmány egy keretrendszert javasol, mely amellett, hogy segít kategorizálni a különböző moduláris és előregyártott adatközponti eszköz típusokat, egyfajta útmutatóul is szolgál az ügyfelek számára az üzleti igényekhez leginkább illeszkedő megközelítés kiválasztásában.
 
A moduláris és előregyártott adatközponti megoldások és a felhasználási módok száma is növekszik, jelentőségük pedig az üzemeltetési megoldások folyamatosan bővülő körében mutatkozik meg. A Schneider Electric saját előregyártott adatközponti moduljainak nemrég történt bejelentése hozzájárult a felhasználási területek kibővítéséhez, és még több gyárilag tesztelt komponenst és konfigurációt tesz elérhetővé.
 
Az egyes konstrukciók előnyeinek és korlátainak megértése segít az optimális megoldás biztos kiválasztásában. Végső soron a telepítés gyorsasága, a skálázhatóság, a korlátozott hely, a rendelkezésre álló kapacitások és költségkeret mellett az üzleti igények határozzák meg a döntést.
 
A moduláris vagy előregyártott megoldások jellegükből fakadó rugalmassága mellett a rövidebb megvalósítási idő növeli az érdeklődést az iránt, hogy milyen termékek állnak rendelkezésre, és az egyes típusok milyen használatra a legalkalmasabbak. „Az előregyártott, moduláris adatközpontok típusai” című tanulmány hasznos útmutatóul szolgálhat mindazok számára, aki ezen a téren szeretnének tájékozódni, továbbá segít a termék típusok és felhasználási módok tisztázásában.
 
A tanulmány White Paper #165, “Types of Prefabricated Modular Data Centers” címmel, angol nyelven ingyenesen letölthető.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek