A Schneider Electric az Eplannel közösen vezeti be E-CAD megoldásait

2015. május 08., péntek, 12:00

Címkék: E-CAD energiamenedzsment eplan Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője és a mérnöki szoftvermegoldásokkal foglalkozó Eplan tanácsadó vállalat bejelentették együttműködési megállapodásukat. A partnerség keretében a Schneider Electric az Eplant nevezte ki E-CAD (elektronikus tervezőprogram) megoldásai elsődleges szolgáltatójává, melynek értelmében az Eplan feladata a Schneider Electric Energia üzletágához tartozó termékek globális tervezése.

Az Eplan Platform használatával a Schneider Electric célja, hogy a rendelkezésre álló elemek szabványosításával és újrahasznosításával növelje a termelékenységet. A megoldás elősegíti a teljes munkafolyamat optimalizálását a vállalat számára, a tervezéstől a gyártásig. A felület előmozdítja a tudásmenedzsmentet az információk rendszerbe ágyazásával, így azok mindig naprakészek és minden részleg számára hozzáférhetők. Emellett a megoldásnak köszönhetően a meglévő alkatrész-adatbázis is rendszerezhetővé és központosíthatóvá válik.

 „A Schneider Electric Energia üzletága sokáig kizárólag saját tervezőeszközökkel működött és saját tervezési eljárásokat alkalmazott. A hatékonyságra és a partnereinkkel való együttműködésre való törekvés erősödésével azonban ezek a munkamódszerek érvényüket vesztették. Az Eplan Platform bevezetésével a tudásbázisunk központosítását, a telephelyeink közötti fokozott kooperációt, és a munkaterhelés elosztását szeretnénk elérni a különböző projekteknek megfelelően” – mondta Frédéric Abbal, a Schneider Electric ügyvezető alelnöke.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Schneider Electric villamosmérnöki megoldásai globális platformjává választotta az Eplant, és egy erős stratégiai kapcsolat veszi kezdetét a két vállalat között. Úgy vélem, a mérnöki megoldások terén szerzett harminc éves tapasztalatunk hozzásegíti a Schneider Electricet ahhoz, hogy az élvonalba kerüljön a tervezés és a gyártás terén” – mondta Haluk Menderes, az Eplan ügyvezető igazgatója.

A három hónapos kísérleti időszak során három városban vezették be az Eplan Platformot: Chartres-de-Bretagne-ban (Franciaország), Regensburgban (Németország) és Manisában (Törökország). A projekt sikeres bevezetése lehetővé tette a csapatok számára, hogy összehangolják céljaikat és elvárásaikat, továbbá hogy egy globális szerződés keretében az Energia üzletág minden részlegében bevezessék az Eplan Platformot.

www.schneider-electric.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek