Az element14 közösség és az MPS a teljesítménytervezésről készít webinárt

A webinár a nagy teljesítményre szánt rendszerek legújabb tervezési technikáiba nyújt betekintést

2021. november 03., szerda, 18:20

Címkék: energia energiafelügyelet energiaforrás energiagazdálkodás Farnell tápegység tápellátás

Az element14 közösség által szervezett webinár a tagokat jobb energiagazdálkodási tervezés érdekében a legújabb technikákkal ismerteti meg. A webináron megismerhető, miként egyszerűsítik le a legújabb tápegységek a tervezést, valamint hogyan rövidítik le a tervezési ciklusokat és javítják az elrendezést. A webinárium 2021. november 17-én magyar idő szerint 18:00 órakor kezdődik.

A webinárhoz csatlakozók az alábbiakról tudhatnak meg többet:

  • Helytakarékos technikák az egyszerűbb panelelrendezés és a nagyobb teljesítménysűrűség érdekében,
  • Az alacsony zajszintű követelményeknek való megfelelés alacsony fogyasztású (LDO) feszültségszabályzók használata nélkül,
  • Ultragyors tranziens reakció elérése
  • Hogyan teszik lehetővé az eszközök, erőforrások és digitális alkatrészek a gyors prototípus gyártást, a tervezést és az értékelést.

Megvizsgáljuk azokat az alkalmazásokat is, amelyek új dizájnt hoztak a gyorsítókártyák, az adatközpontok, az FPGA és a magteljesítmény terén.

Közösségünk tagjai ezenkívül nemrégiben tesztelték az MPS négycsatornás EVM kimeneti teljesítménymodult. A legfontosabb észrevételek:

  • Saad Islam Tiwana részletes értékelése az MPS Power Module-ról: A legtöbb FPGA/SoC, amellyel dolgoztam, és még sok speciális áramkör is sajátos teljesítmény-szekvenálási igénnyel rendelkezik. A tervezőnek általában az áramkör „engedélyezések”, „jó teljesítményű” jelek és RC áramkörök kombinációjával kell játszania a késleltetésekhez és a teljesítménysorrendhez. Az MPM54304 mindezt belsőleg kezeli, és I2C-n keresztül konfigurálható.” Hozzáteszi továbbá, hogy határozottan fontolóra venné a következő tervben az MPM543y használatát. A méret kicsi, a teljesítmény megfelelő és a funkciók bőven elegendők.
  • Scott Stobee értékelése az MPS Power Module-ról: Az értékelés legfontosabb részei a következők: „Az MPM54304 EVM 90%-os hatékonysággal tudott 12-ről 5 V-ra csökkenteni 30 W terhelés mellett. Az MPM54304 kiterjedt konfigurációs lehetőségeivel sikerült megkerülnöm egy ellátási sorrendi problémát. Az MPM54304 beállítási pontjának pontossága majdnem megegyezik a legmagasabb szintű TL431 referencia hőmérséklet pontosságával. Az EVM mint prototípus-készítő és fejlesztőpanel kivételes értéket képvisel. A tesztből kiderült, hogy az első alkalommal néhány óra alatt, másodszor kevesebb mint egy óra alatt sikerült egy teljesen egyedi energiarendszert létrehozni.”

A Monolithic Power Systems (MPS) a leggyorsabban növekvő félvezetőgyártó vállalat, amely kisméretű, energiahatékony és könnyen használható tápmodulok gyártására specializálódott. Az MPS speciális egycsomagos tápmoduljai maximális számú komponenst integrálnak, beleértve az induktivitást is, hogy a teljes energiarendszert egyetlen eszközzel biztosítsák.

Regisztráció és a webinárrl kapcsolatos további információk:

https://www.element14.com/community/events/5836/l/techniques-and-technologies-for-better-power-management-design-win-a-power-module.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek