Új ABB TRIO string inverter a kereskedelmi és a közüzemi szektor számára

A TRIO-TM átlagon felüli megtérülést ígér a nagyméretű napelemes rendszerek számára

2017. november 21., kedd, 17:21

Címkék: ABB energia energiafogyasztás energiagazdálkodás energiamenedzsment inverter megújuló energia megújuló energiaforrás napelem napenergia

Az TRIO termékcsalád legújabb tagja, a TRIO-TM egy háromfázisú, 50 és 60 kW névleges teljesítményű string inverteres megoldás, amelyet az ABB a költséghatékony, nagyméretű, decentralizált napelemes rend-szerekhez fejlesztett ki.

A kereskedelmi és közüzemi alkalmazásokhoz egyaránt alkalmas, tetőre és talajra is telepíthető TRIO-TM-t rugalmassági szempontok figyelembevételével alakították ki. Ez leginkább moduláris kialakításban nyilvánul meg. A TRIO-TM különálló, konfigurálható AC és DC szekrényekkel kerül forgalomba. A rendszeren belül ezek a szekrények az inverter modultól függetlenül huzalozhatók.

A legszélesebb körű konfigurálási lehetőségeket biztosító csatlakozó doboz maximum 15 DC bemenettel mely olvadóbiztosítékokat tartalmaz, továbbá AC és DC kapcsolókkal van felszerelve, felügyeletét pedig II-es típusú AC és DC túlfeszültség-levezetők biztosítják.

Giovanni Frassineti, az ABB napenergia üzletágának vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-nél elköteleztük magunkat olyan innovatív termékek kifejlesztése mellett, amelyek kielégítik széles ügyfélkörünk igényeit. Jól tudjuk, hogy a hatékonyság és a pénzügyi megtérülés a kereskedelmi és a közüzemi szektorban is a legfőbb célkitűzések között szerepel. Meggyőződésünk, hogy a most forgalomba kerülő TRIO-TM, amely a string inverter előnyeit és a centralizált egység teljesítményét kínálja, nagy teljesítményt és költséghatékony megoldást biztosít majd bármilyen nagyméretű napelemes rendszer esetében.”

A TRIO-TM-be épített kényszerléghűtéses rendszer egyszerűen és gyorsan szerelhető, a vízszintes vagy függőleges szerelőkeretekkel együtt lehetővé teszi, hogy telepítéskor ideálisan ki lehessen használni a napelem-modulok alatti vagy mögötti teret. 

A hatékony üzembe helyezést a beágyazott webes felhasználói interfész garantálja, amely bármely WLAN-eszközön át elérhető.A távoli monitoring meg egyszerűen, etherneten keresztül megvalósítható. 

Az üzembe helyezést követően a “two-stage” átalakítási topológia a bemeneti feszültségek széles tartományából fakadó előnyt kínál, és biztosítja a rendszerkialakítás maximális rugalmasságát. A Sunspec-kompatibilis Modbus protokoll biztosítja a termék harmadik fél felügyeleti és vezérlő rendszereivel történő könnyű integrációját is.

www.abb.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek