Energiahatékony, egyidejű hűtés, fűtés és forróvíz előállítás egyetlen rendszerrel

Új Toshiba melegvíz modulok VRF légkondicionáló rendszerekhez

2018. október 16., kedd, 15:10

Címkék: energia energiafogyasztás energiahatékonyság energiamegtakarítás energiamenedzsment fűtés fűtési rendszer fűtéstechnika hűtés hűtésoptimalizáció hűtéstechnika Toshiba

A nagy teljesítményű és hatékonyságú légkondicionáló rendszerek globális piacvezetőjének számító Toshiba új melegvíz modult mutatott be a VRF (változó hűtőközeg áramú) légkondicionáló rendszerekhez. A vállalat újonnan kifejlesztett SHRM-e VRF rendszere egyszerre alkalmas hűtésre és fűtésre egyetlen hűtőkörben. A Toshiba új forróvíz moduljaihoz csatlakoztatva az SHRM-e stabil, energiatakarékos és környezetbarát megoldást jelent szaniter alkalmazások forróvíz ellátására – optimális légkondicionálás mellett.

és hűtési igényeinek kielégítésére. A rendszer egy- vagy többszörös áramlásosztó dobozai terelik a hűtőközeg áramlását a különböző zónák egyidejű fűtéséhez, vagy hűtéséhez. Az energiafogyasztás minimalizálása érdekében a fűtőegységből visszanyert energia újra felhasználható a hűtés során. Ez szabadon választható hőmérsékletszabályozást biztosít minden beltéri egységnél, minden szobában a kívánt hőmérséklet elérésével. Az egyébként veszendőbe menő hőmennyiség visszatáplálásával energiamegtakarítás, hatékonyságnövelés és a kivezetett hő mennyiségének csökkentése érhető el.

Magasabb hőmérsékleti melegvíz modulok VRF

A hővisszanyerési képesség és a rendszer közepén található Toshiba kettős forgódugattyús kompresszor révén a VRF berendezés energiatakarékos rendszernek számít. Változó inverter-szabályozott vezérlése folyamatosan, valós időben állítja be a kompresszorok működési sebességét, ezáltal biztosítva, hogy a kimenet pontosan megfeleljen a végfelhasználó által megfogalmazott igényeknek. A Toshiba VRF ezáltal maximális teljesítményt és kategóriaelső szezonális hatékonyságot ér el mind a hűtés, mind a fűtés tekintetében.

Az új melegvíz modul egy háromcsöves SHRM-e rendszerbe történő beépítése 82°C-os forróvíz előállítását teszi lehetővé még hűvös légáramlás mellett is. Az így előállított melegvíz alkalmas padlófűtésre, radiátorokban történő felhasználásra, valamint tisztításra, higiéniai és vendéglátóipari alkalmazásokra. Az új melegvíz modul az SHRM-e VRF rendszerrel kombinálva olyan környezetekhez ideális, amelyekben elválasztott zónákat kell hűteni és fűteni optimális légkondicionálás mellett, ugyanakkor a stabil, nagy volumenű, energiatakarékos, egész évben rendelkezésre álló forróvíz ellátásra is igényük van.

Ide tartoznak:

  • Kórházak, ahol a fűtést és a hűtést szétválasztják termek, sőt akár épületek szerint és • Iskolák, irodák vagy kiskereskedelmi egységek, ahol a hőmérsékletet gyakran kell átállítani és az éttermek, konyhák vagy étkezdék számára állandó melegvíz ellátásra van szükség;
  • A hűtést egész évben igénylő edzőközpontok, például tornatermek vagy medencék;
  • Nagyméretű szabadtéri létesítmények, például szállodák és üdülőhelyek, ahol a szobák, fürdők, vendégszobák vagy éttermek önálló légkondicionálást igényelnek és nagy mennyiségű forróvízre van szükség a zuhanyzók, medencék, fürdők és konyhák ellátásához.

A termékcsalád számos modulváltozatban áll rendelkezésre: 8, vagy 16kW a közepes hőmérsékleti követelményekhez 25 és 50ºC között, illetve 14 kW a magasabb hőmérsékleti elvárásokhoz 50-től 82°C-ig. A széles, -25°C-tól +40°C-ig terjedő működési környezet tartományra tervezett modulok távvezérelhetők és nagy rugalmasságot biztosítanak a forróvíz előállításához.

A kompakt (70 × 90 × 32 cm a közepes, illetve 58 × 40 × 25 cm a magasabb hőmérsékleti követelményekhez) egységek rendkívül könnyen felszerelhetők.

A készülék rendszerbe illesztésének egyszerűsítése érdekében a telepítést végző szakemberek személyre és igényre szabott hálózatokat építhetnek össze, beleértve a vízoldali csövezést, szerelvényeket, más gyártóktól származó készülékek alkalmazását, nagyfokú szabadságot adva az igényeknek megfelelő méretű és kiterjedtségű vízkör vagy körök kiépítésére.

További információért kérem, látogasson el a https://www.toshiba-aircondition.com weboldalra.

www.toshiba-carrier.co.jp/global

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek