Hidrogén: az energiaátmenet kulcsa

Ha meg akarjuk fékezni a klímaváltozást, akkor nem mellőzhetjük a hidrogén használatát.

2022. június 13., hétfő, 17:02

Címkék: energia energiagazdálkodás hidrogén környezetbarát környezetvédelem Pepperl+Fuchs

A periódusos rendszer első eleme kulcsfontosságú tényező a közlekedés és az ipar dekarbonizálásában – feltéve, hogy a gázt CO2-kibocsátás nélkül nyerték ki. A szélturbinától a hidrogéntöltő állomásig terjedő értéklánc hosszú, és tele van technikai kihívásokkal.

A dekarbonizáció számos változást hoz magával, különösen az energiatermelés, -tárolás, -elosztás és -fogyasztás eljárásaiban. A „zöld” hidrogén a jövőben alapvető szerepet fog játszani az energiatermelésben, valamint az ipar és a nehézgépjárművek szén-dioxid-mentesítésében. Annak érdekében, hogy az automatizált folyamatok biztonságosak legyenek, robbanásvédett alkatrészekre és különféle funkciókkal rendelkező érzékelőkre van szükség.

A Pepperl+Fuchs a megfelelő érzékelőket és alkatrészeket kínálja a robbanásvédelemhez a teljes hidrogén-értéklánc mentén

A Pepperl+Fuchs sok éves tapasztalattal rendelkezik a robbanásvédelem és az ipari szenzortechnológia területén, így a megfelelő partner a hidrogén értékláncában – a megújuló energia az ipari felhasználásra és a hidrogéntöltő állomások számára végzett előállításától, az elektrolízis utáni nagynyomású kompresszión és szállításon át a tárolásig.

Az LNG-hez (folyékony földgázhoz) hasonlóan a folyékony hidrogén szállítása során is robbanásvédelmi alkatrészeket, például távoli I/O-t vagy tiszító- és nyomástartó rendszereket használnak

Az RFID alkatrésszek biztosítják a tartály megbízható azonosítását. A VisuNET FLX sorozat nagy felbontású monitora végigvezet a töltési folyamaton.

www.pepperl-fuchs.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek