Hűvösre tett adatközpontok

A Schneider Electric új hűtési megoldása páratlan energiahatékonysággal bír az iparágban

2016. július 26., kedd, 12:15

Címkék: adatközpont energiagazdálkodás energiahatékonyság energiamenedzsment hűtés hűtéstechnika hűtőberendezés InRow DX Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője széles hűtési portfólióját az InRow DX (direct expansion, vagyis közvetlen elpárologtatású) 600 mm-es hűtőberendezésének második generációjával bővítette. Az InRow termékvonal legújabb tagjával az adatközponti vezetők eleget tehetnek az állandóan változó adatközponti környezetek növekvő igényeinek. Továbbá nagysűrűségű adatközpontjaik kritikus hűtése során a továbbfejlesztett vezérlés és az új kezelőpanel előnyei mellett a kategória leghatékonyabb rendszerével anyagilag is profitálhatnak.

Amellett, hogy ez a második generációs berendezés alacsonyabb áramfelvétele révén jelentősen javítja a hűtés energiahatékonyságát, nagyobb kapacitással is rendelkezik. Nagysűrűségű környezetekben mindössze 600 mm szélességben akár 42kW hűtési kapacitásra is képes, 4000 SCFM (1890 l/s) maximális légszállítás mellett. A Schneider Electric InRow DX megoldása nyújtja az iparágban legmagasabb energiahatékonyságot részterhelés mellett, 50%-kal megnövelt energiamegtakarítást nyújtva az elsőgenerációs technológiához képest. A kedvező energiafogyasztást az új szénkefe nélküli, változtatható sebességű scroll kompresszorok és az EC ventilátorok biztosítják.

Növekedéssel összehangolt beruházás

A sorhűtési koncepció révén az InRow DX hűtési kapacitása az IT terhelés közvetlen közelében áll rendelkezésre, így kiküszöböi a meleg levegő visszakeveredését és javítja a hűtés tervezhetőségét, valamint skálázható kapacitásbővítést tesz lehetővé. A léghűtéses és folyadékhűtéses verzióban is elérhető, páratartalom szabályozással vagy anélkül rendelhető termékek különböző IT környezetek (hálózati rendező, szerverszoba vagy adatközpont) igényeit képesek kiszolgálni.

Active Flow Control (AFC)

Az AFC révén, amely a hideg és meleg sor közötti nyomáskülönbséget méri, az InRow hűtők légszállítása pontosan megegyezik az informatikai eszközökével, és maximalizálja a rendszer eredményességét. A továbbfejlesztett 4,3 hüvelykes színes érintőképernyő felhasználóbarát módon kezelhető, a hálózatmenedzsment kártya távmenedzsment funkcióival és az egyszerű adateléréssel pedig nagyobb rálátásunk lehet a hűtési rendszerre.

„Az adatközponti vezetők életét számos tényező nehezíti, amikor a növekvő teljesítménysűrűségű rendszereket nagyobb teljesítményű berendezésekkel kell hűteni egyre szigorúbb szabályozás mellett, melynek során a hatékonyság fokozásával párhuzamosan a költségeket is optimalizálni kell. A közvetlen elpárologtatású InRow hűtők legújabb generációja lehetővé teszi, hogy a felhasználók ezekre a szempontokra koncentráljanak” – mondta Anne-Marie Gignac, a Schneider Electric hűtési üzletágának alelnöke.

Az InRow DX 600 mm-es berendezés már minden országban elérhető. A Schneider Electric InRow termékvonalával kapcsolatos további információért kérjük, keresse fel a Schneider Electric InRow Direct Expansion weboldalát.

www.schneider-electric.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek