Kaszkádtechnika csökkenti a tisztavíz-felhasználást

Bemutatkozik a MEWA saját fejlesztésű környezetbarát ipari mosási eljárása

2016. február 11., csütörtök, 16:14

Címkék: energiamegtakarítás felülettisztítás kaszkádtechnika környezetvédelem MEWA törlőkendő

Elsőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy vállalat csupán hővisszanyerés révén évente hétmillió liter fűtőolajat tud megtakarítani. A MEWA speciális mosó- és öblítővíz-újrahasznosítási rendszerét, a kaszkádtechnikát alkalmazó mosási technológiája éppen ezt teszi lehetővé, és ezzel komoly mértékben tehermentesíti környezetünket.

A környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása a MEWA számára magától értetődő feladat. A teljes körű törlőkendő-szolgáltatásról közismert német vállalat saját környezetvédelmi eljárásokat fejlesztett ki. A kaszkádtechnika filterezi a még felhasználható mosóvizet az utolsó öblítési folyamatokból: a hagyományos eljárással szemben a MEWA így ötven százalékkal több vizet takarít meg, mivel az utolsó öblítések még hasznosítható vizét szűrés és előkezelés után további mosási fázisokhoz használják fel.

Termikus újrafelhasználás

Ezen túl az energiaszükségletet részben a kimosott szennyezőanyagokból fedezik.  „Már az előkészítés során is rengeteg értékes nyersanyagot takarítunk meg, a kimosott szennyeződések termikus felhasználásával pedig fedezni tudjuk a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia nyolcvan százalékát” – mondja Horváth László, a MEWA Magyarország Kft. cégvezetője.

 

 

Ezek az újítások újra és újra meghatározzák az ágazat trendjeit. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a MEWA a textilmenedzsment ágazatban 1997-ben elsőként nyerte el a nemzetközileg érvényes ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványt.

www.mewa.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek