Kontaktus egy szempillantás alatt

A karbantartásmentes síncsatlakozókkal biztonságosan csatlakoztathatók a kábelek

2018. január 29., hétfő, 06:00

Címkék: csatlakozás-technika csatlakozó kábel kábeltechnológia Rittal vezetékek vezetékezés

A kapcsoló- és vezérlőberendezések építése során napi feladat, hogy kábeleket és vezetőket kell a réz gyűjtősínekhez csatlakoztatni. A hagyományos megközelítés rendkívül időigényes, és csavarrögzítést vagy fix vezetőcsatlakozó karmokat használ. A Rittal új, karbantartásmentes síncsatlakozója a betolós push-in technikát alkalmazza, amivel biztonságos, ugyanakkor a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módját kínálja a sínre való csatlakozásnak.

A rugós csatlakozók számos előnyt kínálnak. Ezek közül a legfontosabb a villámgyors és könnyű kábelcsatlakoztatás. A karbantartásmentes csatlakozóelemek számtalan különféle vezető rákötését teszik lehetővé. A Rittal most a vezetékcsatlakozók egy új generációját fejlesztette ki annak érdekében, hogy ezeket az előnyöket a sínre való csatlakozásnál is ki lehessen használni. Ez azt jelenti, hogy a berendezésgyártók ezután képesek lesznek a kábeleket és vezetőket közvetlenül a sínre csatlakoztatni. Az új betolható sín-vezetékcsatlakozó két méretben érhető el, 0,5–4 mm2 és 1,5–16 mm2-ig, mindkét méretben 5 és 10 mm vastag rézsínre építhetők.

Az új, betolható sín-vezetékcsatlakozóval a Rittal a jelenlegi leggyorsabb módját kínálja a sínre történő gyors és egyszerű vezetékcsatlakozásnak

A betolható csatlakozó gyors és könnyű vezetékcsatlakoztatást kínál a sínre. A csatlakozó sín oldali vége már a sínre tolással létrehozza a kontaktust. A kezdeti előnyök azonban már a sínre csatlakoztatástól fogva hasznosulnak.

Például egy önálló rugós mechanizmus tartja a helyén a csatlakozóelemet a sínen, miközben a rugó optimalizálja is a kontaktust azáltal, hogy egyidejűleg „lekaparja” az oxidréteget a sín felületéről. A belső csatlakozóblokk pedig az erős, stabil kontaktfelületével optimális érintkezőnyomást biztosít.

Az eszközben lévő második rugó pedig biztonságos vezetőrögzítést garantál. A rugó ellenében a csatlakozótérbe gyorsan és könnyen betolhatók a vezetők, így stabil rögzítés jön létre. A csatlakozótérbe sodrott kábelek, ultrahangosan hegesztett vezetők és érvéghüvelyes finomeres kábelek is betolhatók. Az iker-érvéghüvelyes kábelek bekötése is megvalósítható.

Az új sín-vezetékcsatlakozó kiküszöböli azt a problémát, ami a helytelen nyomásból vagy meghúzónyomatékból és így a rögzítőkarmok engedéséből származik. A karbantartásmentes kivitel a rendszert még megbízhatóbbá teszi, és megtakarítja az egyébként ráfordítandó karbantartás munkáját és idejét.

A csatlakozót számos alkalmazáshoz lehet használni, mint például a védőérintkező vagy nullvezetők csatlakozásához a sínekre. A fő gyűjtősínre telepített feszültségcsap-leágazás egy további alkalmazási terület. Lehetséges továbbá érelosztókat vagy elosztóblokkokat létrehozni nagyszámú vezetékcsatlakozó alkalmazásával kimenő kábelek számára.

Feszültségcsap-leágazás telepítése fő gyűjtősínre

Az UL és IEC tanúsítványoknak köszönhetően az új betolható sín-vezetékcsatlakozó világszerte használható. Az új eszköz alkalmas továbbá tengeri vagy parti felhasználásra is.

www.rittal.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek