Legyen öt lépés előnyben az SMC-vel

Az energiahatékonyság kiemelkedő jelentőségű a gyártás, de nem utolsósorban a bolygó szempontjából is

2019. január 09., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás energia energiafelhasználás energiafogyasztás energiagazdálkodás energiahatékonyság energiamegtakarítás energiaracionalizálás pneumatika SMC újrahasznosítás

Éjjel-nappal működő gazdaságunkban az ipar azért küzd, hogy a folyamatosan növekvő energiaigényt ki tudja elégíteni. Globális piacvezető automatizálástechnikai vállalatként felelősnek érezzük és elköteleztük magunkat aziránt, hogy partnereinkkel együttműködve hatékonyabbá tegyük termelési folyamataikat, és csökkentsük a fellépő veszteségeiket.

Az SMC öt sarokkövének segítségével az ügyfelek fenntartható működést, fejlődést, és az ökolábnyomuk csökkenését érhetik el. Ez a megközelítés ezenfelül elősegíti a cégek különböző ISO minősítésnek való megfelelését.

Felismertük, hogy szükség van a hatékonyság időszakos felülvizsgálatára, amiből gyakran kiderül, hogy ügyfeleink a vártnál rosszabb eredményekkel működnek, amin a lehetőségeket megragadva változtatnunk kell. Ebből a célból kiindulva, az energiahatékonyság nevében, kialakításra került ötlépéses programunk, ami az Előállítást, Visszanyerést, Figyelemmel kísérést, Felhasználást és Gondolkodásmódot egyesítve épül fel.

Fontos felismernünk, hogy az energiahatékonyság kiemelkedő jelentőségű a gyártásunknak, ügyfeleinknek, és nem utolsósorban a bolygónak is. Ezen kampányunkkal azt szeretnénk elérni, hogy az energiára ne fix kiadásként, hanem egy kezelhető, a vállalkozás javára fordítható eszközként gondoljunk.

Az SMC első sarokköve rámutat, hogy a leghasznosabb energia a fel nem használt energia. El kell kerülnünk a felesleges energiatermelést, és hatékonyan kell felhasználnunk azt, amit már korábban előállítottunk. A túltermelés felismerése nem könnyű feladat, viszont a tapasztalatunk azt mutatja, hogy a mérések elvégzése után az eredmények kitűnnek.

Második lépésként fel kell tudnunk ismerni, hogy az egyszer felhasznált energia akár többször is felhasználható, például a munkahengerekben egyszer használt levegő újrafelhasználása. Ugyanúgy kell erre az újrahasznosításra gondolni, mint az otthonainkban szelektíven gyűjtött hulladék feldolgozására.

Az újrahasznosítás mellett a felhasználást is folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk. Az SMC kapcsolóinak, és más monitoring-, valamint mérőeszközeinek a beépítése nagyobb rálátást biztosít a tényleges energiafelhasználásra, egyúttal a kezünkbe adja az irányítás lehetőségét. Negyedik lépcsőnk arra ösztönzi ügyfeleinket, hogy csak a szükséges energiát használják fel. Ezt több módon is el lehet érni, úgymint az előrelátó energiahatékony tervezés, vagy a takarékos elemek beépítése.

Végül, de nem utolsósorban, az egyik talán legfontosabb lépcső a hatékony gondolkodásmód kialakítása. Proaktív lépések tétele az energiahatékonyság és a versenyképesség javítása felé a felhasznált források optimalizálásával, a produktivitás növelésével és a költségek csökkentésével.

Mindannyiunk érdeke, hogy bolygónk élhető legyen, hogy olyan lehetőségeket és módszereket találjunk, melyek csökkentik a globális energiaigényt, és csökkentik a CO2-kibocsátást. Az SMC segít ennek a célnak az elérésében!

www.smc.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek