Merkel és Obama a Rittalnál

„Ez egy nagyszerű vállalat!”

2016. május 30., hétfő, 06:00

Címkék: Angela Merkel Barack Obama Blue e+ energiahatékonyság Hannover Messe 2016 hűtés hűtéstechnika hűtőberendezés klíma Rittal

Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke, valamint Angela Merkel német kancellár közös németországi programjuk egyik állomásaként meglátogatták a Hannoveri Vásárt és a Rittal standot. A világ talán két legfontosabb politikai vezetőjével folytatott találkozón dr. Friedhelm Loh, a Rittal tulajdonosa vázolta az adatok és a szoftverek jelentőségét a jövő iparában. Az energiatakarékosságban új kategóriát nyitó „Blue e+” hűtőberendezés-család lenyűgözte Obamát és Merkelt.

Még az amerikai elnök szeme is felcsillant a high-tech és az innováció láttán. Barack Obamát és Merkel kancellár asszonyt is lenyűgözte az a fejlődés, amely a Rittal történetét az alapítása óta végigkísérte. Az 55 évvel ezelőtt alapított családi vállalkozás ez alatt az idő alatt termékek ezreit fejlesztette és gyártotta a standardizált kapcsolószekrényektől a komplett adatközpontokig. „Európa első számú mérnöki szoftvermegoldás-szállítói vagyunk, és még tovább szeretnénk fejlődni!” – mondta dr. Friedhelm Loh tulajdonos-ügyvezető, az alapító Rudolf Loh fia. Az Egyesült Államok elnöke annak apropóján látogatott a kiállításra, hogy az idei évben a Hannoveri Vásár partnerországa az USA volt. Obamát különösen érdekelte a világon egyedülálló, energiahatékony Blue e+ klímaberendezés: „Ez egy nagyszerű vállalat!” – foglalta össze látogatását a Rittal-standon.

A Rittal tulajdonos-ügyvezetője, dr. Friedhelm Loh (balról a második) az Amerikai Egyesült Államok elnökét, Barack Obamát, valamint a német szövetségi kancellárt, Angela Merkelt kalauzolja a Rittalstandon a 2016-os Hannoveri Vásáron. Jobbra Gregg Holst, a Rittal USA elnöke

Angela Merkel örömmel tapasztalta, hogy a Friedhelm Loh Group mennyire elkötelezett a jövő tehetségeinek felfedezésében, és külön üdvözölte a standnál összegyűlő Rittal-gyakornokokat és diákokat. A Rittalstandon végzett munka évek óta a gyakornoki program része, hiszen ez teszi lehetővé, hogy a hallgatók már a program igen korai szakaszában együttműködésbe kerüljenek az ügyfelekkel. A kancellár asszonyt lenyűgözte az is, hogy a Rittal milyen hatékonyan integrálja a menekülteket saját oktatási programjába – Németországban elsőként.

A Rittal az Egyesült Államokban

A Rittal ambiciózus célokat fogalmazott meg: a tervek szerint az elkövetkező néhány évben megduplázzák az eladásokat ezen a rendkívül fontos piacon. „Amerikában több mint 30 éve tevékenykedünk, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy termékeink 85%-a az Egyesült Államokban készül ” – húzta alá Gregg Holst, a Rittal USA elnöke. A Rittal 1982 óta van jelen az amerikai kontinensen, mintegy 750 alkalmazottal. A vállalat ottani központja Chicagóban van – a város igen fontos az Obama család számára is. Van azonban ezen túl is valami, ami hasonlít az amerikai elnök és a Rittal történetében: mind Obama, mind a Rittal 1961-ben látta meg a napvilágot.

www.rittal.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek