Összeállítás szerszámok nélkül

Új lábazati rendszer szekrényekhez

2014. január 30., csütörtök, 07:43

Címkék: Flex-Block ipari elektronika kapcsolószekrény Rittal

Mostanáig a kapcsolószekrények lábazati részének összeszerelése komplikált és időigényes feladat volt. Az új Rittal Flex-Block lábazati rendszer most jelentősen felgyorsítja a szekrények összeállítását. A műanyagokra épülő új szerkezet összeszerelése bámulatosan gyorsan és szerszám nélkül elvégezhető. Intelligens funkciók is rendelkezésére állnak sokféle kiegészítővel.

 
A szekrények legkevésbé érdeklődést keltő része a lábazat. Újabban azonban a Rittal nagyobb szerepet bíz erre a részterületre, mint pusztán az egyszerű teherhordás. A lábazat ugyanis számos funkciót lát el: fogadja a kábeleket, felveszi a görgőket a szekrény mozgatásához, és helyet adhat a klíma szabályozóegységeknek. A gyorsan összeállítható új Flex-Block lábazati rendszerrel a Rittal bebizonyítja, hogy olyan helyen is érdemes kiaknázatlan lehetőségeket keresni a fejlesztésre, ahol régebben nem is sejtettük volna.
 
 
A Rittal fejlesztőmérnökeit az a cél vezérelte a Flex-Block megalkotásánál, ami a többi termék esetében is a főkoncepció volt: a vásárlónak a lehető legtöbb előnyt kell nyújtani. Az új Flex-Block egyik fő előnye, hogy szerszám nélkül lehet összeszerelni. Akármilyen sikeres és sokoldalú volt is a TS 8 korábbi fémlemez lábazati rendszere, összeszereléskor a csavarozáshoz és a csapoláshoz szerszámokra és bizonyos időre volt szükség. A panelek, a kábelsínek csapjai és a szekrények összeépítésére való sorolóelemek szereléséhez kellettek csavarok és csapok, anyák és egy 19 mm-es villáskulcs. Az új, gyorsan összeszerelhető műanyag rendszer különlegessége, hogy a részeket csak össze kell pattintani.
 
 

A kompatibilitás a legfontosabb

Az új rendszer négy, teljesen szimmetrikus sarokmodulból, oldalpanelekből és sarokfedelek-ből, valamint négy acéllemez szerelősínből áll. Ezt a négy acéllemez sínt a már bizonyított TS 8 lyukraszterrel látták el, és szerszám nélkül lehet a helyére pattintani. A 25 mm-es nyílások lehetővé teszik további részek beépítését is a szekrény lábazatába. Ezek lehetnek egyszerű kábeljáratok és kábelátvezetések vagy bonyolult klímaszabályozó rendszerek. Mivel a Flex-Block osztása megegyezik a vízszintes TS 8 szekrényprofiléval, minden tartozék használható hozzá. Másik előny, hogy az új elemeket nem csupán a lábazatnál, de a szekrények tetejénél is lehet használni. Ez azt is jelenti, hogy a kábelek kezelése egyszerűbb, és a klímavezérlési megoldá-sok is elhelyezhetők. Az új Flex-Block lábazati rendszer a TS 8 és SE szekrénysorozat minden méretében kapható 400 x 500 mm és 1800 x 500 mm között (zárt, RAL 9005), beleértve a RAL 7035 zárt és szellőzős változatot is (600 x 600 mm és 800 x 1200 mm között).
 
 

Csak egy mozdulat

A korábbiakhoz hasonlóan a lábazat felszerelhető a szekrény keretére kívülről vagy belülről. Az oldalpanelek nincsenek felcsavarozva, csak egyszerűen a helyükre kell őket kapcsolni. Ha a szekrényt targoncával kell szállítani, a paneleket gyorsan le lehet venni, illetve a teljes szekrény összeszerelése a végső helyszínen elvégezhető. Az érdes műanyag sarokelemeken nyílások vannak a szintbeállító lábak és a kerekek befogadására való adapterhüvelyeknek. Az alul elhelyezett nyílás pedig a szekrény padlóhoz való rögzítésére használható. A szekrények sorolása szintén egyszerűsödött. A régi sorolófülek és M8-as csavarok helyett a szekrényeket most különleges sorolócsiptetők tartják össze. Ezek csatlakoztatják a Flex-Block sarokelemeket. Az üvegszállal megerősített poliamid elemeket hátulról a sarokelemekbe lehet dugni, ezáltal a szekrények stabilan egymáshoz rögzíthetők. Ehhez a művelethez sem kell szerszám.
 
www.rittal.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek