Partnerség a globális energiahatékonysági ráta megduplázása érdekében

2018. május 17., csütörtök, 19:28

Címkék: Danfoss energiafogyasztás energiagazdálkodás energiahatékonyság energiaracionalizálás fenntarthatóság klíma

A Danfoss a Sustainable Energy for All (SEforALL) új beszállító partnerévé vált (Delivery Partner) annak érdekében, hogy felgyorsítsa az ENSZ SDG7 Fenntartható Fejlődési Célkitűzésének előrehaladását. Az SDG7 célja a korszerű energiaellátáshoz való egyetemes hozzáférés biztosítása, a hatékonyság javítása és a megújuló források felhasználási arányának növelése. A Danfoss aktív szerepet vállal az energiatakarékos megoldások és a létező leghatékonyabb klíma- és hűtéstechnológiai megoldások előnyeinek megismertetésében.

A SEforALL kezdeményezéssel az elmúlt három évben végzett szoros együttműködés után a Danfoss örömmel veszi tudomásul, hogy hivatalosan is a program Delivery Partner státuszába került. A SEforALL egy globális nonprofit szervezet, amely a kormányok, a magánszektor és a civil társadalom vezetőit fogja össze annak érdekében, hogy azok megvitassák, miként lehet 2030-ig megvalósítani a fenntartható energiához való egyetemes hozzáférést az SDG7 célkitűzésnek megfelelően. Partnerként a Danfoss támogatni fogja az energiahatékonysággal, a távfűtő rendszerekkel, a hűtési technológiákkal és az épületek energiahatékonyságával kapcsolatos kezdeményezéseket.

A Danfoss teljes mértékben elkötelezett az energiahatékonyság növelése mellett. A távfűtés az egyik olyan terület, ahol a Danfoss erős elkötelezettséget tanúsít a SEforALL kezdeményezéssel annak érdekében, hogy segítse a városokat energiarendszereik továbbfejlesztésében. A kapacitásépítés biztosítása érdekében a Danfoss mögött álló Bitten és Mads Clausen Alapítvány 2016-ban három távfűtési energetikai szakértőt kért fel az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP-DTU) városokkal foglalkozó osztályával való együttműködésre a District Energy in Cities Initiative kezdeményezés elősegítése érdekében (9 millió dán korona költség 3 év alatt). A Danfoss így továbbra is szorosan együttműködik az ENSZ Környezetvédelmi Programjával és a SEforALL kezdeményezéssel a távfűtési energiaellátási szolgáltatások (DES) előmozdítása érdekében. A fő hangsúly a hatékony távfűtési és -hűtési szolgáltatások globális elterjedésének elősegítése, valamint az energiahatékonyság, az aktivitás és a beruházások fokozása annak érdekében, hogy megvalósuljon az SDG7 célkitűzésben lefektetett cél, vagyis a globális energiahatékonyság megduplázása.

»A Danfosshoz hasonló vállalatok segíthetnek a világnak abban, hogy az SDG fejlődési célkitűzések sikert arassanak. Nem dőlhetünk hátra a fenntartható energiával kapcsolatos SDG7 célkitűzés megvalósítása terén, mert az átállás sebessége összességében még nem éri el az előírt ütemet. A magánszektor, a kormányok és a civil társadalom közötti partnerségekre nagyobb szükség van, mint valaha - jelentette ki Rachel Kyte, a SEforALL elnök-vezérigazgatója és az ENSZ különleges megbízottja a bejelentés kapcsán. - A SEforALL szállító partnereként a Danfoss megerősíti vezető szerepét a fenntartható energiával foglalkozó mozgalmon belül, globális elkötelezettséget vállal és mélyreható szakértelmet nyújt az energiahatékonyság forradalmasítása terén».

Jürgen Fischer, a Danfoss Cooling elnöke és a Danfoss Group Executive Team tagja kijelentette: »Nagy örömünkre szolgál, hogy hivatalosan is SEforALL partnerré váltunk. Ez egy természetes lépés a Danfoss számára, mivel egész működésünk az energiatakarékos megoldások kifejlesztésére irányul. Tudatában vagyunk annak, hogy az energiatermelés megduplázásához és az SDG7 fenntartható fejlődési célkitűzés megvalósításához együtt kell működnünk a városokkal és a távfűtőcégekkel. Sikerült bizonyítanunk, hogy ügyfeleink számára segítséget tudunk nyújtani az energiaszámlák csökkentésében és ezzel egy időben a bolygó megmentésében is szerepet tudunk vállalni». A partnerség megkötését megelőzően tavaly a Danfoss részéről Jürgen Fischert nevezték ki a Cooling for All Global Panel tagjának. A testület által kidolgozott jelentés azokat a javaslatokat és bizonyítékokat vázolja fel, amelyek a gazdaságos és fenntartható hűtési megoldások elterjedését segítik elő szerte a világon. A jelentés várhatóan 2018 júliusában kerül közzétételre. A közlemény további részleteit lásd:

Julia Panzer, stratégiai kommunikációs igazgató, Danfoss Cooling, +45 29379552 Kapcsolódó linkek:Amennyiben többet szeretne megtudni a Danfoss Coolingról, kérem, látogasson el internetes oldalunkra: A Danfoss a District Energy Solutionsban végzett munkájáról szóló további információért kérem, látogasson el internetes oldalunkra. A SEforALL kezdeményezésről szóló további információért kérem, keresse fel a hivatalos SEforALL internetes honlapot.A Delivery Partner státuszról szóló további információért kérem, keresse fel a SEforALL Delivery Partners internetes honlapot.

A Sustainable Energy for All kezdeményezésrőlA Sustainable Energy for All (SEforALL) kezdeményezés felhatalmazza a vezetőket, hogy partnerségeket kössenek, és pénzügyi forrásokat szabadítsanak fel annak érdekében, hogy egyetemes hozzáférést teremtsenek a fenntartható energiához és tisztább, igazságosabb és virágzó világot hozzanak létre mindenki számára. A SEforALL célja a világ szénfüggőségének csökkentése és a tiszta energia elérhetővé tétele a bolygó minden lakosa számára.

Danfoss Kft. Beth                                                                                                      Woodthorpe-Evans

www.danfoss.hu                                                                                                          Beth@SEforALL.org

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek