Savfe: új igus-ajánlat a szerszámgépgyártók számára a világpiacon

2014. január 06., hétfő, 16:54

Címkék: energiamegtakarítás igus savfe szerszámgép vezetékek

A „savfe – safe & save” jelmondat alatt olyan új termékeket és szolgáltatásokat mutatott be az igus GmbH, amelyek biztonságot nyújtanak a vevőknek, és egyben segítenek költségeket megtakarítani. A cél az, hogy támogassák a szerszámgépgyártókat a világpiacon.

A szerszámgépgyártó iparág új kihívások előtt áll: egyre nagyobb szerepet kap az, hogy világszerte versenyképesek legyenek. Különösen Ázsiában és Dél-Amerikában élesedik rohamosan az árverseny. Ebben a helyzetben támogatja az igus a szereplőket új savfe-kampányával: „savfe – safe & save“ mottóval mutatta be a műanyag-szakvállalat az idei EMO kiállításon szerszámgépiparnak szánt termékeit, amelyek egyidejűleg biztonságosak és kedvező költségűek. Az igus célja a szerszámgépgyártó termék- és gyártási költségeinek csökkentése anélkül, hogy engedményeket kellene tenni a termékstandardok és szolgáltatások terén.
 

Az új save & safe csomag: olcsóbb és megbízhatóbb élettartamú

Intenzív anyagkutatása alapján az igus olcsón tud gyártani és egyidejűleg képes garantálni komponenseinek biztonságát. A tribo-optimalizált műanyagok folyamatos kutatása a vállalat innovációs erejével párosulva olyan új termékeket hozott, amelyek egyesítik a két tulajdonságot: a minőséget és a költséghatékonyságot. Ezt valósítja meg különös mértékben a chainflex M új kábelprogram: a vezérlő, motor, szervo és mérőrendszeri vezetékektől kezdve az adat- és buskábelekig az összes vezetékfajtát felölelő programot fejlesztett ki az igus, amely biztonságos és egyidejűleg kedvező költségű vezetékeket garantál.
 
„Feladatunk, hogy egyrészt olyan csúcsminőséget biztosítsunk, amelyet
elvárnak az igustól, másrészt hogy költségeket takarítsunk meg”
– magyarázza a stratégiai orientációt Frank Blase, az igus GmbH ügyvezetője
 
Az M az egymilliós duplaciklust garantáló élettartamot jelzi, az igus pedig garantálja a működési biztonságot és az élettartamot. Ugyanakkor a program összes vezetékcsaládja 20–30 százalékkal olcsóbb, mint a jelenlegi portfólió, ami egyedülálló ebben az árszegmensben. Az olyan komponenseknél, mint például az E4.1 light energialánc-családnál, a könnyű és stabil R4.1 light energiacsőnél, valamint a karbantartás- és kenésmentes iglidur és drylin polimer siklócsapágyaknál szintén sikerült optimalizált gyártási módszerek segítségével tekerni egyet a költségcsavaron anélkül, hogy engedményeket tettek volna a minőség terén a szerszámgépeknél történő alkalmazásnál.
 

Egyedülálló garanciák vezetékekre

Ezen túlmenően első ízben ad a vezeték-szakvállalat szabványosított garanciákat a chainflex-katalógus összes vezetékére: A megrendelt vezetékek darabszámától vagy a gép megvalósított ciklusainak számától függően ez az igény három különböző fokozatban tanúsított: 18, 24, illetve 36 hónapos garanciával. Ezzel az igus az összes gépgyártónak megadja azt a hosszú távú biztonságot, amire szükségük van. Garanciális esetben az igus azonnal pótolja a vezeték-méterárut. 
 

Új partnerprogram konfekcionált rendszerekhez 

Még egy lépéssel tovább megy az energia-hozzávezetési szakvállalat a readychain partnerprogramjával: az igus kompletten konfekcionált energia-hozzávezetési  rendszereire rendszergaranciát biztosít, mégpedig függetlenül attól, hogy ki – maga az igus, a konfekcionáló vagy a gyártó – konfekcionálja, illetve szereli az energia-hozzávezetést. A vevő általi szerelés esetén az igus emellett szaktanácsadást biztosít a tervezéshez és a gyártáshoz. A konfekcionálókat szerte a világon az igus tanúsítja e célra és támogatja szükség esetén.
 

Időmegtakarítás a konstruálásnál, beszerzésnél és szerelésnél

Ezen túlmenően olyan szerszámokat és  szervízszolgáltatásokat is kínál a cég, amelyek csökkentik a technológiai költségeket, és többletértéket biztosítanak a vevőnek, mint például az open-space koncepció: igus-mérnökök konstrukciós tervek alapján egyedi energia-hozzávezetéseket – az összes ráépített alkatrésszel együtt – konstruálnak meg, vagy raktármegoldásokat fejlesztenek ki a vevő számára. A termékek szállítása mellett az igus rendszerszállítóként is pozícionálta magát. Az igus az energia-hozzávezetés összes komponensét egy kézből szállítja. Így például az új kompakt fluidmodul a readychain tartozékaként lehetővé teszi az elektronikus vezérléstechnika, a hidraulika, a pneumatika, a mágnestechnika termékeinek, a fluidszenzorikának és a szabályozóérzékelőknek a teljes körű integrálását. A helyszíni szerelés emellett biztonságos termékeket garantál a vevőnek, mivel az összes terméket leteszteli az alkalmazás előtt, másrészt ilyen módon csökkennek a gyártási költségek. A saját fejlesztésű moduláris mozgató- szerelő állvány, a readychain rack, illetve a kis alkalmazásokhoz szolgáló új readychain rack light az összes rendszert biztonságosan juttatja el a géphez, tovább csökkentve ezzel a szerelési költségeket: a gépgyártó így maga is gyorsan tud szállítani. Így segíti az igus vevőit végig a teljes gyártási folyamaton, hogy költséget takarítsanak meg.
 
www.igus.hu
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek