Terjed az elektromobilitás

Az ABB tölti a Volvo új, kibocsátásmentes, elektromos hibrid buszait Belgiumban

2016. március 08., kedd, 08:59

Címkék: ABB belgium elektromobilitás elektromos busz elektromos jármű gyorstöltő állomás hibrid hajtás

A Volvo Buses-zal létrejött partneri kapcsolat eredményeként az ABB két új gyorstöltő rendszere fogja tölteni a vallon régió fővárosának, Namurnak az új, emissziómentes zónájában közlekedő kibocsátásmentes, elektromos buszokat.

Az ABB a Luxemburgban kivitelezett hasonló projektet követően ismét a Volvo Buses-t társult, hogy együtt szállítsanak gyorstöltő infrastruktúra megoldást Namur városának tömegközlekedési rendszeréhez. A város kibocsátásmentes zónáiban tizenegy új, Volvo 7900 típusú elektromos busz fog közlekedni. A két gyorstöltő mellett az ABB megoldása magában foglalja a transzformátorokat, kapcsolóberendezéseket és szervizszolgáltatásokat is.. A tervek szerint az új buszszolgáltatás 2016 végére áll üzembe.   

Az automata gyorstöltők komoly szerepet játszanak az üzemen kívüli szünetekben végzett, úgynevezett alkalmi akkutöltésben, így a busznak nem kell visszatérnie a járműtelepre, hogy ott töltőberendezésre kapcsolják, mivel a jármű akkumulátorát percek alatt fel lehet tölteni, ahogy az  befut a végállomásra. A megoldás lehetővé teszi, hogy a buszt kisebb akkumulátorcsomaggal szereljék fel, így megnő az utasbefogadó képessége. Mivel a járműveknek nem kell visszatérniük a járműtelepre, hogy ott töltsék fel az akkumulátort, így több menetet képesek teljesíteni az adott útvonalon, ami javítja a szolgáltatást az utasok számára. Ezek az előnyök a város számára is kedvezőek, mivel csökkentik a teljes életút költségeket (TCO, azaz a beszerzés + fenntartás költsége).

„A nagyvárosok világszerte növelik a városi elektromos közlekedés fejlesztését szolgáló befektetéseiket a közutak túlterheltségének csökkentésére és a levegő minőségének javítására” - mondta el Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójának vezetője. „Az e-mobilitási technológiai portfóliónk ötvözése más partnerek, így például a Volvo termékkínálatával összhangban áll a Next Level stratégiánkban lefektetett célokkal, és pozitív eredményeket biztosít a tömegközlekedésben résztvevő utasoknak éppúgy, mint az ezeket a rendszereket használó nagyvárosoknak is.”      

„Az elektromos buszrendszerek költséghatékony megoldást jelentenek a rossz levegőminőség javításán és a zajártalom csökkentésén dolgozó városok számára. Az ABB és a Volvo teljes körű és versenyképes termékeket kínál világszerte azoknak a városoknak, amelyek szeretnének áttérni a fenntartható tömegközlekedési rendszerre” – mondta Håkan Agnevall, a Volvo Buses elnöke.   

Az ABB 150, 300 és 450W teljesítményosztályú, moduláris kialakítású gyorstöltői minden buszrendszeren kiépíthetők. A gyorstöltő megoldások az elektromos járművek gyorstöltő rendszereivel szemben támasztott előírásokat rögzítő nemzetközi szabvány, az IEC 61851-23  előírásai szerint készülnek. Ez garantálja, hogy a megoldások megfelelő biztonsági rendszerekkel rendelkeznek, elektromos konstrukciójuk teljesíti a vonatkozó előírásokat, a rendszerek architektúrája és működési elve pedig megfelel egy kiterjedtebb autós közösség jövőbeni elvárásainak is.      

A csendes és tiszta Volvo 7900 típusú buszokat emissziómentes és alacsony zajszintű vagy korlátozott sebességű zónákra tervezték. A buszok kis diesel motorral vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy szükség esetén növelni lehessen a jármű futásteljesítményét és rugalmasságát. A buszok segítségével olyan területeken is új útvonalakat és megállókat lehet kialakítani, ahol korábban ez megoldhatatlan feladatnak bizonyult.  

A távdiagnosztikával, távirányítással és „over-the-air” szoftverfrissítéssel támogatott gyorstöltő rendszer gyors reagálású szervizt és kiváló rendelkezésre állást biztosít. A világszerte kiépített több mint 3000 webre kapcsolódó gyorstöltőnknek köszönhetően a töltőhálózatra kapcsolódást biztosító megoldásaink az iparág legmagasabb üzemidejét garantálják.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek