Új fegyver a klímaváltozás ellen

A Danfoss által bemutatott Multi Ejector Solution™ technológia növeli a transzkritikus CO2-hűtőrendszerek energiahatékonyságát a világ legmelegebb régióiban

2018. június 08., péntek, 19:19

Címkék: CO2 Danfoss energia energiafelhasználás energiagazdálkodás energiahatékonyság hűtés hűtésoptimalizáció hűtéstechnika hűtőberendezés klíma környezetbarát környezetvédelem

Az új megoldás kiterjeszti az eddig megszokott környezeti hőmérséklethatárokat és minden éghajlaton lehetővé teszi a transzkritikus CO2-hűtőrendszerek alkalmazását, ami hatalmas energia megtakarítási potenciált rejt magában.

A Danfoss ma bemutatta az MCE ´Percorso Efficiency Innovazione´ díjjal nemrég elismert új Multi Ejector Solution™ rendszert, amely segít a rendkívül megbízható és költséghatékony hűtőközegnek számító CO2 térhódításában minden régióban, még a legmelegebb éghajlatokon is. Hűtőközegként a CO2 rendelkezik a legalacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP), mely értéke mindössze 1 (mivel a szén-dioxid a kiinduló pont, amelyhez az összes többi üvegházhatású gázt hasonlítják), nem károsítja az ózonréteget, nem mérgező és nem gyúlékony. Ez azt jelenti, hogy mind az épületek, mind a termékek biztonságosan hűthetők anélkül, hogy a folyamat negatívan befolyásolná az éghajlatot. A CO2 kivételesen sokoldalú és számos hűtési alkalmazásban használható, ideértve a kereskedelmi, ipari és mobil alkalmazásokat is.

A Danfoss Multi Ejector Solution™ technológiával felvértezett CO2-hűtőrendszerek az energiahatékonyság tekintetében minden éghajlaton felülmúlják a HFC (fluorozott szénhidrogén) rendszereket, miközben csökkentik a környezetet érő káros hatásokat.

A CO2 hűtőközegként történő felhasználása korábban csak hűvösebb éghajlatú régiókra korlátozódott, vagy komplex, drága rendszerek beszerzését feltételezte. A Danfoss Multi Ejector Solution™ technológiával azonban a CO2 valóban globális megoldássá válhat. Használatával még a világ legmelegebb régiói - például Dél-Európa - is élvezhetik a CO2 által kínált előnyöket. Ez magában foglalja a komoly energia megtakarítási lehetőségeket is: a CO2 booster rendszerekhez képest évente akár 18%-kal csökkenthető az energiafogyasztás.

»A CO2 fényes jövőképpel rendelkezik hűtőközegként az iparágunkban. Természetes és környezetbarát, gyakorlatilag nincs közvetlen hatása a klímára, amennyiben hűtőközegként használjuk - jelentette ki Hans Ole Matthiesen a Danfoss élelmiszeripari és kereskedelmi divíziójának marketingvezetője. - A Danfoss Multi Ejector Solution™ alkalmazásával az ügyfeleink egyszerűen aknázhatják ki a CO2-technológia minden előnyét, így minden éghajlaton energia megtakarítást érhetnek el, csökkenthetik a hűtőrendszerek komplexitását, és nem utolsósorban a rendszer szén-dioxid lábnyomát is minimalizálhatják».

A Danfoss Multi Ejector Solution™ a Danfoss átfogó portfóliójának két termékét - a Multi Ejectort és az AK-PC 782A csoportaggregát szabályzót - ötvözi egyetlen csúcsminőségű megoldásként, lehetővé téve így a transzkritikus CO2-hűtőrendszerek széles körű bevezetését.

Ha többet szeretne megtudni a Multi Ejector Solution™ megoldásról, ingyenes online tudásanyagot talál a CO2-rendszerek használatáról és a biztonságáról a Danfoss Learning digitális oktatási portálon.

http://www.danfoss.hu

https://www.danfoss.com/en/service-and-support/learning/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek