Cincon DC/DC átalakítók a TME kínálatában

Széles körű felhasználási lehetőségek és garantált minőség

2022. június 17., péntek, 10:50

Címkék: DC tápegység TME

Mind az egyszerű hétköznapi eszközök, mind a gyári ipari gépek megfelelő működéséért felelős összetett elektronikai rendszerek tápellátást igényelnek. Természetesen az ilyen készülékek csatlakoztatása előtt meg kell ismerni az adott rendszerre vonatkozó összes követelményt és irányelvet, és ennek megfelelően kell kiválasztani a tápegységet. Több száz tápegység érhető el a piacon, ezek közül ezúttal a Cincon által kínált termékekre koncentrálunk.A Cincon a kommunikációs rendszerekben, a számítógépekben, az iparban, az orvostudományban és a világításban használt konverterek globális szállítója. Portfóliójuk DC/DC és AC/DC konvertereket, valamint LED tápegységeket tartalmaz.

Nézzük meg közelebbről a DC/DC konvertereket, amelyek – ahogy a nevük is sugallja – a DC feszültség paramétereinek megváltoztatására szolgálnak. Használhatók a rendszer feszültségének növelésére, csökkentésére vagy stabilizálására. A konverterek feszültséget is leválaszthatnak. A galvanikus leválasztás lehetővé teszi a veszélyes feszültségek, például a hálózati feszültségek elkülönítését más eszközök tápellátásától. Ezenkívül egy ilyen megoldás lehetővé teszi az eszköz egyes blokkjainak ellenőrzött módon történő elkülönítését. Ennek köszönhetően egy rendszer adott moduljának földpotenciálja eltérő lehet, mint a készülék többi részének.


CHB150W12-72S12: DC/DC átalakító

A DC/DC átalakítókat kicsire és könnyűre tervezték. Kompakt méretük ellenére kiváló minőségű feszültséget tudnak szolgáltatni, állítható paraméterekkel. Leginkább olyan mobil elektronikai eszközökben találhatók meg, mint például okostelefonok vagy laptopok, amelyek fő tápegysége az akkumulátor. A jog módnak köszönhetően az átalakítók nagyobb hatásfokkal rendelkeznek, mint a lineáris tápegységek.

A DC/DC átalakítókat széles körben használják számos iparágban és alkalmazásban, mint például:

  • R&D szektor (kutatás és fejlesztés),
  • nagyfeszültséget igénylő alkalmazások,
  • gyártás,
  • kommunikációs rendszerek,
  • DC motorok vezérlése;
  • légi közlekedési ágazat.

A TME a Cincon tápellátó készülékek széles választékát kínálja, beleértve a 8,5-től 160VDC-ig terjedő közvetlen áramerősségű átalakítókat, 10-től 200W-ig terjedő teljesítménnyel és 180-450VDC áramellátással 75 és 750W között. Mindemellett a Cincon átalakítóinak magas izolációs feszültsége, beépített védelme és nagy hatékonysága is figyelmre méltó. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően használhatók az eszközök az orvostudományban vagy akár az automatizálásban is. A kis súly és a kompakt méret további előnyt jelentenek.

Mitől mások a Cincon DC/DC átalakítói?

A DC/DC átalakítók tipikus hatékonysága 70% és 90% között változik. Az azonban észrevehető, hogy az újabb és modernebb tervezések már hatékonyabbak. A Cincon által kínált modellek elérhetik a 90%-os hatékonyságot, ezért a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy kiváló minőségű áramellátást kapnak.A megfelelő paraméterek és a nagy hatékonyság mellett fontos biztosítani, hogy a konverter biztonságos legyen. Nem jelenthet veszélyt emberekre vagy más eszközökre az elektronikus rendszerben. A Cincon DC/DC konverterek kimenetén túlmelegedés elleni védelem, valamint túlfeszültség és túláramvédelem is biztosított. Ezenkívül védettek a készülék bemenetére táplált túl alacsony feszültséggel szemben is.A Cincon DC/DC konvertereinek választása garantálja a legmagasabb minőséget, hatékonyságot és biztonságot.

A cikk forrása:

www.tme.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek