Még több mozgástér

2017. január 24., kedd, 06:00

Címkék: kapcsolószekrény Rittal sínrendszer

A hely értékes – különösen, ha magas beépítési sűrűséget szeretnénk elérni a kapcsolóberendezések kialakításakor. Ez manapság kritikus, hiszen a berendezés-gyártóknak egyre több és több mechanikus és villamos komponenst kell elhelyezni a szekrényekben. Azonban a Rittal az új intelligens tartozékkínálatával könnyedén nyit új távlatokat a kompakt szekrények beépíthetősége terén.

A kompakt kapcsolószekrények belső kiépítése gyakran rendkívül időigényes és bonyolult. Sokszor szükség van egyéb mechanikai folyamatokra is, mint például a furatok készítésére, hogy a komponenseket a szerelőlapon kívül is, így például az oldallapon is el lehessen helyezni. Ez nemcsak csökkenti a szekrény védettségét, hanem a kiépítési költségek növekedéséhez is vezet. Ráadásul a fennmaradó rendelkezésre álló szabad tér is jelentősen csökken, vagy a meglévő felületeket nem lehet optimálisan kihasználni.

A problémára a Rittal belső kiépítési sínje a megoldás, amelyet könnyedén be lehet szerelni az AE kompakt szekrények oldalfalára, a tető- vagy a fenékrészébe, a szekrényen végzett kiegészítő mechanikai megmunkálás nélkül. Ez időt takarít meg és megtartja a szekrény eredeti védettségi osztályát.

A belső kiépítési sínt a szekrényben tetszőleges helyre lehet felszerelni és ezután csavarral rögzíteni. A sín befeszíti önmagát a szekrénybe és szilárd alátámasztást biztosít – egészen akár 100 N terhelésig. Ajtóhelyzet-kapcsoló felszerelése esetén a szerelékes csomagban található adapter rögzíthető a sínre. Az ügyfél részére nyújtott előnyt az jelenti, hogy a sínt könnyedén lehet beépíteni, akár utólag is, amikor a szerelőlapot már rögzítették a szekrényben.

A belső kiépítési sín két sornyi rendszerfurattal rendelkezik, így egy további szerelési síkot biztosít szerelőlécek, szekrényvilágítás, ajtóhelyzet-kapcsolók, ajtókitámasztók, kábelcsatornák és sokféle más tartozék felszereléséhez. Az AE kompakt szekrényben ezzel gyakorlatilag megduplázható a szereléshez használható felület az új belső kiépítési sín alkalmazásával.

Mivel a sínt úgy tervezték, hogy gördülékenyen együttműködjön a már bevált és kipróbált moduláris TS 8 szekrényrendszerrel, a berendezésgyártóknak nem szükséges kettős készletet felhalmozni a tartozékokból: elegendő egyetlen, moduláris rendszerből választani bármely platformhoz.

www.rittal.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek