VILLAMOS ENERGIAELLÁTÁS

A villamosenergia-ipar trendjei

Az ABB Kft. kétnapos szemináriumán a villamosenergia-ipar aktuális trendjeit vették górcső alá. A jelenlévő – több mint 60 - alállomási, erőműves szakemberek és egyetemi oktatók gyakorlati bemutatók során megismerkedhettek a cég legújabb nagy- és középfeszültségű hálózatok védelmét és üzemvitelét biztosító készülékeivel, irányítástechnikai rendszereivel, kommunikációs eszközeivel és rendszerintegrátori szoftvereivel.

Az energiaellátási problémák 7 típusa

A Schneider Electric a zavartalan energiaellátás jelentőségére hívja fel a figyelmet, hiszen számos "misztikus" eszköz-meghibásodás, leállás, szoftverhiba és adatsérülés vezethető vissza az energiaellátás zavaraira. Általános nehézséget jelent az energiaellátási hibák pontos meghatározása is.

Zöld bankközpont

A K&H székház az arany fokozatú LEED minősítésnek megfelelően épült. Már az építési engedély tervezésekor is a zöld ház sajátosságait vették figyelembe a tervezők, és ennek megfelelően – a fogyasztói csoportok tekintetében - energiatakarékos megoldásokat terveztek.

Sun-Believable

Titán-dioxidot és félvezető kadmium nanokristályokat tartalmaz az a festék, amely képes elektromossággá alakítani a napfényt - idézte amerikai kutatók eredményét a Scientific American című ismeretterjesztő portál. Ha a festék beválik, nem kell többé a háztetőkön elhelyezni a napelemeket, ehelyett elegendő lesz befesteni az épület külső falait az új „napfestékkel”.

Határátlépők

A kölni igus GmbH, az energialánc-rendszerek, vezetékeik és tartozékaik vezető gyártója harmadik alkalommal adja meg a rajtjelet a „vector award“ versenyre. Ez alkalommal is olyan merész energia-hozzávezetési alkalmazások kerestetnek, amelyek sokoldalú energialáncokkal és vezetékekkel valósítanak meg.

Világelső megoldás

A Fujitsu Laboratories Limited bejelentette, hogy kompakt szilícium-alapú fotonikai fényforrást fejlesztett a processzorok közötti nagy volumenű, gyors adatátvitelt támogató optikai csatlakozó megoldások optikai adóvevő egységéhez.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek