Áramfelügyelet maximálisan modulárisan

A szabadalmazott kioldási eljárás alapelve: „A lehető legkésőbb, olyan korán, amikor csak szükséges.”

2018. január 19., péntek, 06:00

Címkék: áram áramellátás elektromos áram kapcsolószekrény Murrelektronik tápellátás villamos energia

A Mico Pro a Murrelektronik új, innovatív áramfelügyeleti rendszere. A moduláris felépítés lehetővé teszi a rendszerek pontos hozzáigazítását a konkrét alkalmazáshoz, ami kedvező költség/haszon arányt eredményez – maximális helymegtakarítás mellett. A szabadalmazott kioldási eljárásnak köszönhetően a gépek kimagasló rendelkezésre állása érhető el. További előny a potenciálelosztást célzó integrált koncepció, amely lényegesen megkönnyíti a kapcsolószekrény vezetékezését.

Az áramellátó rendszerek a gépek és berendezések szívének tekinthetők, hiszen megbízhatóságuknak maximálisnak kell lennie. A Mico Pro garantálja ezt a feltételt. A Murrelektronik intelligens áramfelügyeleti rendszere állandóan figyeli az összes terhelési és vezérlőáramot, és időben felismeri a kritikus pillanatokat. A Mico Pro jelzi a határterheléseket, és célirányzottan lekapcsolja a hibás csatornákat. A szabadalmazott kioldási eljárás alapelve: „A lehető legkésőbb, olyan korán, amikor csak szükséges.” Ennek során a Mico Pro képes felismerni az „elillanó hibákat” is.

A Mico Pro moduláris rendszer 12 és 24 VDC üzemi feszültségekhez. A megfelelő komponensek a Mico Pro modulok széles kínálatából választhatók ki és állíthatók össze szerszám nélkül a tápellátást biztosító modullal együtt zárt rendszerré. A kínálatban egy, két vagy négy kimeneti csatornás modulok szerepelnek. Ezek mindössze 8, 12 vagy 24 mm szélesek, ami jelentős helymegtakarítást tesz lehetővé.

A „fix moduloknál” a kioldási áramok (2, 4, 6, 8, 10 és 16 A) fixen beállított értékek. A „flex moduloknál” a kioldási áram 1 és 10 A, illetve 11 és 20 A között állítható be. Ez növeli a rugalmasságot és csökkenti a szükséges változatok számát. Emellett a rendszer egyes moduljai bármikor könnyedén kicserélhetők.

A Mico Pro integrált potenciálelosztási koncepcióval rendelkezik +24 (illetve +12) és 0 V-ra, amivel jelentősen leegyszerűsíti a huzalozási igényt a kapcsolószekrényben. Mindegyik csatornán +24 V-os és 0 V-os csatlakoztatási lehetőség áll rendelkezésre. Kiegészítő potenciálelosztókkal mindegyik Mico-csatornához akár 2 × 12 potenciál csatlakoztatható.

A két áramvezető sínből, valamint a diagnosztikai és vezérlőjelek bekötésére szolgáló oldalsó, rugós kapcsokból álló innovatív hídrendszer egyszerűen kezelhető. A hídrendszer összesen akár 40 A áramerősségig méretezett. A rendszer valamennyi be- és kimenete push-in rugós kapcsokkal van felszerelve. A Mico Pro elülső oldalát soha nem takarják el kábelek vagy vezetékek, így a kezelő egy pillantással áttekintheti a LED-ek kijelzéseit és állapotát.

A diagnosztikai funkciók a Mico Pro esetében kiemelt jelentőséggel bírnak. Mindegyik csatorna állapotkijelző LED-del rendelkezik a készüléken, ezenkívül digitális jeleket képes küldeni a vezérlés felé. A Mico Pro tápellátó modulja gyűjtődiagnosztikát biztosít a teljes modulrendszer számára, ezenfelül a beállítható flex modulok mindegyik csatornára vonatkozóan diagnosztikai jeleket küldenek.

Az egyes csatornák LED-jei – zöld és piros színben – a csatornák állapotát jelzik ki. Ha az érték eléri a kioldási áram 90 százalékát, akkor a LED zölden villog, és digitális jelet küld. Ha az érték túllépi a kioldási áramot, akkor a Mico Pro az érintett csatornát azonnal, célirányosan lekapcsolja. Ekkor a LED pirosan villog, és ebben az esetben is digitális jelet küld. Az adott csatorna vezérlőjellel vagy gombnyomással aktiválható újra. Karbantartási célból a csatornák kézzel is kikapcsolhatók.

A flex modulok esetében PLC-jellel csatornánként be- és kikapcsolhatók a berendezés részei. Ennek során mind rövid (max. 10 Hz), mind hosszabb kapcsolási frekvenciák beállíthatók.

A Mico Pro kaszkádolt módon is felépíthető, azaz a Mico-csatornákhoz további Mico Pro állomások csatlakoztathatók. Ez különösen decentralizált kapcsolószekrény koncepció esetén jelent komoly költség- és telepítési előnyt.

www.murrelektronik.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek