Bemutatják, hogyan lehet sokat spórolni

Tizenkét hazai energetikai innováció mutatkozik be a RENEXPO kiállításon

2013. április 08., hétfő, 12:33

Címkék: energia energiahatékony gyorsház kiállítás Kocsis Tamás konferencia racionalizálás Renexpo Central Europe szuper konvektor városi szélturbina

Az idei RENEXPO Central Europe kiállításon tizenkét innovatív energetikai projekt mutatkozik be, amelyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázatának nyertesei.

A hazai fejlesztők, feltalálók, kutatók számára megnyitott kiírásra harminchat pályamunka érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri tizenkét terméket, szolgáltatást választott ki a kiállítási részvételre. A közönség az április 25-27-én megrendezendő RENEXPO kiállításon találkozhat a kiválasztott ötletekkel, eredeti megoldásokkal, köztük a városi szélturbinával, az energiahatékony gyorsházzal vagy a szuper konvektorral. A pályázatokat elbíráló hat szakértő az ötletek technológiai és gazdasági életképességét, megvalósíthatóságát és az elért eredményeket is vizsgálta az innovatív erő, az újszerűség mellett - fejtette ki Kocsis Tamás zsűritag, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója a közleményben. A pályázat az élenjáró magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulását, hazai és külföldi piacra juttatását hivatott előmozdítani. A RENEXPO rendezvényre és a kapcsolódó konferenciákra egész Európából érkeznek a megújuló és alternatív energiával foglalkozó cégek képviselői. A kiállítási részvétel így kiváló lehetőség a hazai innovátorok eredményeinek megismertetésére, együttműködő partnerek keresésére - áll a közleményben NFM közleményében.


(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek