Bevetésen a Cube67 a sortimat Handling Systemsnél

Egy testre szabott installációs koncepció

2019. január 01., kedd, 06:00

Címkék: anyagmozgatás busz buszrendszer handling kábel kábeltechnológia kapcsolószekrény Murrelektronik szelepsziget vezetékek vezetékezés

Kevés hely a kapcsolószekrényben és a gépben, a kérés, hogy legyen rövid az installációs idő, és a cél, hogy maximalizálják a berendezések rendelkezésre állását – ezek az ambiciózus keretfeltételek határozzák meg a villamosmérnökök munkáját a sortimat Handling Systems cégnél St. Georgenben. A Murrelektronik moduláris felépítésű Cube-rendszerében megtalálták a megfelelő installációs koncepciót anyagmozgató gépeikhez: nagyon rugalmas és ezért minden konkrét követelményhez „testre szabható”.

A Fekete-erdőben, St. Georgenben található sortimat Handling Systems cég különböző alkalmazási területekre készülő „ipari anyagmozgatási technikai” gépek vezető gyártója. Gépeik segítségével kisebb méretű alkatrészek, pl. csövek vagy buborékfóliás csomagolások juttathatók el, csomagolhatók nagyobb egységekbe, majd raklapokra. A gépek nagyon precízen, gyorsan és megbízhatóan dolgoznak. Nagyon gyakran gyógytechnikai alkalmazásokban használják őket. A sortimat Handling Systems ügyfelei gyakran maguk a gyógyszeripari vállalatok, vagy olyan vállalatok, akik komplett gyártósorokat készítenek a gyógyszeripar számára. Az anyagmozgató gépek szériában készülnek, sok esetben azonban a vevők speciális követelményeinek is eleget kell tenni a gyártás során.

A gépek decentrális installációs megoldásainak megvalósításakor sikeresen működik együtt a sortimat Handling Systems és a Murrelektronik. Mindehhez a Murrelektronik Cube-rendszerét alkalmazzák. A sortimat Handling Systems a kapcsolószekrényben a helytakarékos Cube20 terepibusz-állomást használja, a gépben a moduláris Cube67 terepibusz-rendszert. A sortimat Handling Systems ezzel a legkorszerűbb installációs megoldással váltotta ki a klasszikus egyeres kábelezést a gépeiben, nagy technológiai előrelépést téve ezzel.

A sortimat Handling Systems villamosmérnökei több okból is amellett döntöttek, hogy a Murrelektronik Cube67 termékével valósítják meg a decentralizált installációs megoldást. Fontos szempont volt, hogy a gépekben legtöbbször csak nagyon kevés hely van. Ilyenkor nagyon előnyösek a kompakt kialakítású Cube67 modulok. Az egyes M8- vagy M12-csatlakozók installáción belüli tetszőleges, a felhasználás céljától függő be- vagy kimenetként való programozásának köszönhetően a modulok multifunkcionalitásával további helyet spórol meg, és az installáció, valamint a költségek szempontjából is előnyösebb, mint a tisztán két be-, illetve kimeneti modullal történő megoldás. A szelepszigetek rendszerbe való integrálása is gyorsan elvégezhető, anélkül, hogy külön terepibusz-csatlakozásokat kellene létesíteni. Az egykábeles technológia – a Cube67-nél egy rendszerkábelen át történik az adatátvitel és az áramellátás – csökkenti a helyigényt a kábelcsatornákban, és leegyszerűsíti az installációs munkát.

Mivel a sortimat Handling Systems tálcarakodói és raklapozói nagyon rugalmas egyedi megoldásokkal dolgoznak, és pl. különböző megfogókkal vannak felszerelve, a cég arra is ügyel, hogy az átállási idők rövidek legyenek. Ehhez nagy segítséget nyújt a Cube67 „Machine Option Management (MOM)” rendszere, mert hozzájárul, hogy a szerszámcserét követően a gép a lehető legrövidebb időn belül ismét dolgozzon. A MOM rendszerrel a hardver és a szoftver konfigurálása egy szabványosított maximális konfiguráció alapján történik. Üzem közben aztán adott pillanatban csak aktiválni kell a szükséges modulokat. A sortimat Handling Systems a Cube67 segítségével megelőzi a nem tervezett gépleállásokat: a gyors hibakereséshez kihasználják a Cube67 sokrétű diagnosztikai lehetőségeit a vezérlésen keresztül (HMI kijelzés), valamint a terepen (az adott csatlakozónál található LED).

További fontos ok a Cube-rendszer alkalmazása mellett a rendkívül nagy variációs lehetőség a különböző modulokkal. Mindegy, hogy milyen követelményeket kell teljesíteniük a villamosmérnököknek a decentrális installációs koncepciójukban, kifejezetten nagy a valószínűsége, hogy találnak hozzá a Murrelektroniknál egy standard modult és ezzel együtt egy gyorsan megvalósítható megoldást. Mivel kiváló az együttműködés a Murrelektronikkal, a termékek minősége első osztályú, és a szerviz megbízhatóan működik, a sortimat Handling Systems a Cube alkalmazásával rugalmasan tud reagálni a megváltozott piaci követelményekre is.

www.murrelektronik.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek