Energetikai és autóipari alkatrészeket fejleszt az EPCOS

Mintegy 170 millió forintos fejlesztés a szombathelyi EPCOS-nál

2013. augusztus 22., csütörtök, 11:16

Címkék: alkatrészgyártás elektronikai ipar energiatakarékos EPCOS Kft. innováció k+f. Új Széchenyi Terv

Mintegy 170 millió forintos fejlesztést valósít meg a következő másfél évben a TDK-csoporthoz tartozó EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. Szombathelyen - jelentette be a cég.

 
A program közel 85 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében, amelyből a vállalat a fejlesztési, alapanyag és munkaerő-kiadásait finanszírozza. A kutatás-fejlesztési program elsősorban az autóipari elektronika, valamint az energia újrahasznosítás területén felhasznált elektronikai alkatrészek fejlesztését érinti. A vállalat a korábbi években már számos sikeres kutatás-fejlesztési programot valósított meg, amelyek tapasztalatait az idei projektnél is hasznosítani tudja. Öt évvel ezelőtt innovációs díjjal is elismert fejlesztés során például chip méretű, felületszerelt, úgynevezett transponder-tekercseket, valamint speciális rezgésbiztos alumínium-elektrolit kondenzátorokat fejlesztettek ki az EPCOS szakemberei. A transponder-tekercsek a guminyomás-ellenőrző rendszerek fontos alkatrészei, minden 2012 novembere után gyártott személygépkocsi kötelező tartozékai olvasható a közleményben.
 
Az EPCOS a Nyugat-Pannon Járműipari és Elektronikai Központ az egyik meghatározó szereplője Szombathelyen, 1700 dolgozót foglalkoztat. A kutatás-fejlesztés mellett az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. az elektronikai alkatrészek széles palettáját gyártja olyan technológiailag kihívást jelentő és jövőorientált alkalmazások számára, mint a szél- és napenergia rendszerek, mélytengeri fúróállomások, energiatakarékos világítórendszerek, valamint különböző autóipari elektronikai rendszerek.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek