Földrengésálló kapcsolószekrények

A Schneider Electric megújult Prisma szekrényei okosabbak és biztonságosabbak lettek

2016. szeptember 13., kedd, 21:40

Címkék: automatizálás energiaellátás energiamenedzsment kapcsolószekrény Prisma Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy nemrégiben Magyarországon is elindította AdvanPrisma nevű projektjét, melynek keretében a vállalat megújítja Prisma Plus kisfeszültségű villamosenergia-elosztási szekrénykínálatát. Az új fejlesztések következtében a Prisma Plus G és P típusú szekrények ergonomikus funkciókkal gyarapodnak, és kialakításuk is robusztusabb, melynek köszönhetően minden körülmények között működőképesek maradnak. A szekrények továbbá az IEC 60068-3-3 szabványnak megfelelően elérték a 2G földrengésállósági értéket a magasabb fokú biztonság érdekében.

Manapság az üzemeltető szakemberek keresik a lehetőségeket az energiafelhasználás és az épületüzemeltetés költségeinek csökkentésére, miközben az épületeket magasabb biztonsági és komfortfokozattal kell ellátni. A jövő villamosenergia-elosztási rendszere megteremti az épületek okos kommunikációs lehetőségeit, amelyek elengedhetetlenek az energiamenedzsment-funkciók megvalósításához – ez a lépés a megfelelő Smart Panellel alkalmazásával kezdődik. A Smart Panel adatokat gyűjt és közvetít az épületek energiafelhasználásáról, melyek felhasználásával optimálissá tehető a környezettudatos működés. A Prisma Plus szekrények olyan Smart Panelt kínálnak a végfelhasználóknak, mely élet- és vagyonbiztonságot, minőségi energiát, és megfelelő teljesítményt nyújt számukra.

Az AdvanPrisma kezdeményezés keretében a Schneider Electric három fő szempont mentén fejlesztette tovább a Prisma Plus termékcsaládot, melyek többek között az alábbi újításokat foglalják magukba:

1. Robusztus kialakítás

A Prisma Plus szekrények mechanikailag erősebbé váltak és magas villamos teljesítménnyel rendelkeznek, így a kapcsolószekrények szélsőséges körülmények között is működőképesek, akár a legmagasabb fokozatú földrengés esetén is. Az új, megerősített teli ajtókkal a Prisma Plus G és P szekrények IK10-es ütésállóságúak, a szintén új zárrendszerrel pedig IP40-es védettségűek lettek. Továbbá a robusztus kialakítás megerősítéséhez olyan változások is hozzájárulnak, mint az új sarokpillérek és zsanérok.

2. Könnyebb összeszerelhetőség

A berendezésgyártók számára rendkívül fontos, hogy gyorsan és biztonságosan tudják beépíteni az elosztószekrényeket. Az összeszerelhetőség megtervezésekor az AdvanPrisma fejlesztői figyelembe vették ezeket az igényeket, betartva a legszigorúbb MSZ EN 61439-1 és 2 szabványok előírásait is. Ezen felül új kommunikációs csatlakozó segíti a gyorsabb kapcsolatteremtést az okos elosztószekrénnyel. A Prisma Plus G szekrények még egy új kábelvezető elemmel is gazdagodtak, amelynek segítségével a szekrény leszerelése nélkül is be lehet kötni a vezetékekeket a gyorsabb üzembe helyezés érdekében.

3. Költséghatékony megoldások

A Schneider Electric az AdvanPrisma fejlesztésekkel olyan újításokat vezetett be, amelyekkel a berendezésgyártók jelentősen csökkenthetik a beépítés, az üzemeltetők pedig a karbantartás és az üzemeltetés költségeit. A szekrényeket jobb helykihasználtságot biztosító méretre szabták, amivel az anyagköltségek is csökkennek, továbbá az új kialakítás az összeszerelési idő csökkentését is elősegíti. A Prisma Plus G szekrények 850 mm szélesek, melyekben így gazdaságosabban lehet elhelyezni adott mennyiségű leágazást, míg a Prisma Plus P modellek tökéletesen illeszkednek a vízszintes síninstallációkhoz, így nem vágásmentes a szerelés, és nem keletkezik felhasználatlan hulladék.

Kibővült funkciók és felhasználási területek

A Schneider Electric elosztószekrényei funkciók és alkalmazási területek szerint kategorizálhatók, ami elősegíti a megbízhatóbb szerelést, és leegyszerűsíti a tervezés, a beüzemelés, a működtetés, valamint a bővítés folyamatát. A szekrényekben megtalálható minden alkotóelem – pl. villamos készülékek, gyűjtősínek, elosztóblokkok, kapcsolószekrény-elemek – együttműködik az optimális teljesítmény érdekében. Az AdvanPrisma újítások további előnye, hogy a villamos és mechanikus funkciók, valamint a kommunikációs megoldások zökkenőmentesen integrálhatók egymásba.

A vállalat minden szekrényarchitektúrát szigorú előírások alapján tesztelt, melyek túlmutatnak az IEC szabványkövetelményeken. A Prisma Plus szekrények a Schneider Electric Green Premium tanúsítványával is rendelkeznek, így hozzájárulnak a villamos berendezések által keltett környezeti hatások csökkentéséhez.

http://www.schneider-electric.hu/advanprisma

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek