Generátorindító megoldások a Maxwelltől

Az új ultrakondenzátor-alapú modulok megbízható és stabil indítóáramot szolgáltatnak a generátorok számára

2017. január 23., hétfő, 17:35

Címkék: energia energiaellátás generátor Maxwell Technologies motor ultrakondenzátor villamos energia

A Maxwell Technologies, a költséghatékony energiatároló és –szállító megoldások globális fejlesztője és gyártója, bemutatta a GSS generátor-indító termékcsaládot. A cég ultrakondenzátor-alapú termékportfóliójának legújabb tagjaként a GSS modul a kereskedelmi és ipari készenléti és tartalék generátorok indítására szolgál.

A Maxwell Technologies az első gyártó, amely dedikált ultrakondenzátor-alapú megoldást fejlesztett ki az generátorok áramkimaradás esetén történő másodpercek alatti megbízható indításához. Az áramkimaradás az energia-kritikus és stratégiai létesítmények, például kórházak, bankok, különböző iparágak, szállodák és adatközpontok ismert és a legnagyobb gondot okozó Achilles-ina. A Maxwell GSS modulok a mobil megoldásoktól a helyhez kötött elektromos rendszerekig számos generátor típust támogatnak és lehetővé teszik a létesítmény üzemeltetői számára olyan hálózat kiépítését, amelyben a generátor biztosan elindul, amikor csak szükség van rá.

Bár az akkumulátorok esetében meglehetősen gyakoriak az indítás közbeni meghibásodások, a Maxwell GSS modulokat úgy telepíthetjük az akkumulátorok mellé, hogy indítás során azonnal csúcsteljesítményt adjanak le. Alternatív megoldásként a GSS modulok teljesen fel is válthatják az akkumulátorokat, így megszüntethetők az akkumulátorokhoz kapcsolódó generátorindítási problémák.

A vészhelyzeti áramforrásokat kínáló és a GSS modulokat használó Prime Power Services technikai szolgáltatásokért felelős alelnöke, Richard Knittel szerint „több mint 3000 generátort tartunk karban és rengeteg időt és erőfeszítést igényel a hagyományos akkumulátorok szervizelése. Ezek a rendszer leggyengébb láncszemei. A Maxwell ultrakondenzátor-alapú megoldásának használata gyökeres változást hozott a munkában, hiszen rendkívül alacsony a karbantartási igényük és a környezeti hőmérséklettől függetlenül drámai javulást eredményeznek az indítási folyamat stabilitásában és megbízhatóságában.”

A GSS termékcsalád sztenderd modulokból áll, amelyek az akkumulátorok mellett, vagy helyett telepíthetők a kereskedelmi, ipari vagy egyéb létesítmények készenléti és tartalék generátorainak indításához. A nagy teljesítményű, gyors reagálású és hosszú élettartamú ultrakondenzátorok ellenállóbbak, megbízhatóbbak és hatékonyabbak, mint az akkumulátorok.

A modulok nagy indítóáramot biztosítanak az 50 kilowatt (kW) és 3,5 megawatt (MW) közötti teljesítménykategóriájú generátorok számára. Az amerikai Nemzeti Tűzvédelmi Szövetség (National Fire Protection Association – NFPA) 110 Type 10 előírásának megfelelően a GSS modulok az áramkimaradástól számított 10 másodpercen belül helyreállítják az áramellátást. A GSS modulok csökkentik az indításhoz szükséges időt és hosszú évekre biztosítják a megbízható, karbantartásmentes működést.

„A Maxwell nagyteljesítményű motorindító megoldásai jelentős részt vállalnak a kritikus létesítmények készenléti és tartalék generátorainak működésében. A generátorindító modulok kiemelkedő megbízhatóságot biztosítanak olyan iparágak számára, ahol az áramkimaradás esetén a generátorok esetleges indítási hibája kritikusan befolyásolja az épületben elhelyezkedő emberek vagy berendezések biztonságát”, jelentette ki Franz Fink, a Maxwell Technologies elnök-vezérigazgatója.

www.maxwell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek