Indítson mindig, minden hajtást decentralizáltan

Emparro67 a gyakorlatban

2016. június 23., csütörtök, 06:00

Címkék: DC Emparro67 hajtástechnika Murrelektronik tápegység tápellátás

A hajtásalkalmazások számos kihívással néznek szembe, kezdve onnan, hogy távol vannak a tápegységtől, egészen a nagy terhelések ellátásához szükséges magas indítóáramig. A Murrelektronik Emparro67 következő generációs tápegysége a decentralizáció felé mutat. A teljesítményfokozó (power boost) és az áramkorlátozó funkció az, amely tökéletessé teszi a DC hajtások ellátásához.

A Murrelektronik a közelmúltban segített megtervezni egy gépi adagolórendszerben található DC hajtás tápellátó rendszerét. A rendszer nagyméretű volt, csupán egy fő vezérlőszekrénnyel, és elágazódoboz nélkül. Az ügyfél decentralizált IP67-es telepítési megoldást szeretett volna. Nem sokkal azelőtt ki kellett cserélnie a meglévő, egy másik gyártótól beszerzett decentralizált IP67-es tápegységét, az ugyanis nem működött a DC hajtás magas indítóáram-szükséglete miatt.

Az ügyfél az Emparro67 tápegység használata mellett döntött. Mivel az Emparro67 IP67-es védelmi fokozatú, közvetlenül a hajtás mellé helyezhette. A csatlakozók ugyanazon az oldalon találhatók, így a tápegységet el tudta helyezni közvetlenül a gép alá. Ez a decentralizált megoldás megkönnyíti a telepítést, illetve a hosszú kábelek elhagyásával minimalizálja a feszültségesést.

 

A fenti, DC hajtásokkal rendelkező alkalmazás esetén egy másik kritikus tényező volt, hogy olyan tápegységre volt szükség, amely elég erős, különösen az indítás során. Az Emparro67 megfelel a fenti követelménynek, emellett található rajta teljesítményfokozó és áramkorlátozó funkció. A teljesítményfokozó 150%-os kimeneti áramot biztosít több mint 5 másodpercen keresztül. Ez segít a hajtások beindításában, amikor azok több áramot igényelnek a magas indítónyomaték miatt. A teljesítményfokozás után 9A-es tartós terhelés lehetséges.

 

 

 

A tápegység alkalmazáson belüli decentralizálásának számos előnye van:

  • csökkenti a vezérlőszekrény méretét,
  • csökkenti a kábelen keresztüli veszteséget, mivel a tápegység közvetlenül a fogyasztó után helyezkedik el,
  • csökkenti a kábelezés mennyiségét,
  • olyan robusztus eszköz jön létre, amely ellenáll a sokknak és vibrációnak.

Az Emparro67 tökéletesen illeszkedik a Murrelektronik termékportfóliójához és jövőképéhez. „A terepi I/O megoldásainkkal az Emparro67 lehetővé teszi számunkra, hogy csökkentsük a szekrény méretét, illetve, hogy a tápegységet kivigyük a terepre, ahol arra szükség van” – mondta Manuel Senk, az Emparro67 termékmenedzsere. „A jövőben a szekrénymentes stratégiai megoldások megvalósításában szeretnénk támogatni ügyfeleinket, és ez a termék az elsők között segíti őket a fenti cél elérésében.”

www.murrelektronik.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek