PICO generátorok az eldec cégtől

Maximális hatásfokú és pontosságú hordozható indukciós melegítők

2016. június 23., csütörtök, 11:04

Címkék: eldec EMAG energetika energiaforrás generátor gépgyártás járműipar PICO

Érintés nélküli, gyors, precíz és pontosan adagolható – röviden így foglalhatók össze az indukciós melegítés előnyei. Ezt a technológiát akkor alkalmazzák, ha munkadarabokat vagy szerkezeti elemeket a további feldolgozás céljából egy bizonyos hőmérsékletre fel kell melegíteni. Alkalmazási területe sokrétű, a járműipartól a gépgyártáson és az energiaszektoron át egészen az elektrotechnikáig terjed.

Az EMAG Freudenstadt melletti Dornstettenben található eldec leányvállalatának szakemberei nagyon jól ismerik a különböző alkalmazási lehetőségeket: A vállalat már több mint 30 éve fejleszt ki az indukciós hevítéshez alkalmazható kiváló minőségű és nagy teherbírású energiaforrásokat.

„Reduce to the max“  – maximumra csökkentés – ez volt néhány évvel ezelőtt az egyik járműgyártó reklámszövege. A PICO gyártási sorozat hasonlóan jellemezhető. A kompakt, mobil használatra alkalmas készülék a délnémet szakemberek bevált technológiáján alapul, konfigurációja központi elemeiben azonban egyszerűbb és a lényegre összpontosít - ez a tényező a kivitelezés során valamint a vevők számára beszerzéskor is csökkenő költségeket eredményez. „Az volt a célunk, hogy egy szabványosított és ennél fogva költséghatékony energiaforrást fejlesszünk ki, amely csaknem minden ismert alkalmazási területet lefed. A PICO kezelése kifejezetten egyszerű, az energiaforrás ennek ellenére minden igényt kielégít.

Elég kicsomagolni, csatlakoztatni, és már kezdődhet is a melegítés” – magyarázza Stefan Tzschupke, az eldec cég generátor-üzletfejlesztési igazgatója.

Sokrétűen alkalmazható

Mindemellett a szakemberek vevőiknek a lehető legnagyobb PICO választékot kínálják. A következő méretek állnak rendelkezésre: PICO-S, PICO-M és PICO-L. Ezek a modell függvényében közép- vagy nagyfrekvenciás energiaforrásként 5 – 150 kW-ig konfigurálhatók. Az eldec cég által kifejlesztett vezérléssel, bevált inverter technológiával és intuitív kezelési koncepcióval rendelkeznek. Alapvetően hol és hogyan alkalmazhatók ezek a készülékek? „A bőséges alapfelszerelés rendkívül széles alkalmazási területet tesz lehetővé. A kompakt PICO modellsorozatot olyan vevők is alkalmazzák, akiknek például egy építkezésen van szükségük hordozható energiaforrásra” – számol be Tzschupke úr. A készülék akár egy erőműben, a felülvizsgálat során is jó szolgálatot tesz, ha ott az úgynevezett nyúlócsavarokat kell felmelegíteni. Tipikus alkalmazási terület még az alkatrészek és szerkezeti elemek felmelegítése az ezt követő illesztéshez, pl. rotorsapkák, motorházak vagy hajtóművek alkatrészei esetében. A PICO gépcsaládot olyan hagyományos területeken is alkalmazzák, mint például az induktív forrasztás. Az integrátoroknak – tehát olyan vállalatoknak, amelyek egy ilyen készüléket beszerelnek egy harmadik végfelhasználónak eladandó rendszerbe – szintén rendkívül kedvező megoldást nyújtanak a PICO termékek a precíz felmelegítési munkafolyamatok integrálására.

Az előrejelzések a következő évekre az értékesítés jelentős növekedését ígérik

A kisebb, PICO-S modell már 2015 elejétől a piacon van. Ezt az idén követték a nagyobb, M és L modellek. Gyártásuk előre elkészített szerkezeti elemeken alapul, így a vevő már a megrendelés után néhány héttel számíthat készülékére.

Évente több mint 100 készülék értékesítését tervezik, a modellsorozat tehát jelentős szerepet játszik a cég tervezési startégiájában. Miért tartja az eldec kimagaslóan jónak a PICO piaci esélyeit? „A PICO egy költséghatékony, szabványosított gyártási sorozat, amely széles felhasználási területet fed le. Tulajdonképpen csaknem korlátlanul alkalmazható” – magyarázza Tzschupke úr. „A vevő számára a rövid szállítási határidő is a beruházás mellett szóló döntő érv lehet. Ennek fényében például a feltörekvő ázsiai piacokon látunk ígéretes értékesítési lehetőségeket, ahol a teljes funkcionalitás, a termékminőség és az alacsony költségek központi szerepet játszanak.”

www.emag.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek