Teljes gőzzel

Az EPLAN Fluid adatbázis új irányt nyit a gépészeti tervezésben

2012. március 12., hétfő, 16:48

Címkék: Electric P8 eplan Fluid gépészeti tervezés

Az EPLAN Fluid kifejezetten hidraulikai felhasználók számára tervezett adatbázisa nagy szerepet játszik a gépészeti tervezés során. Használatával a jelenlegi szabványoknak megfelelő, áttekinthetőbb dokumentációk készülhetnek. Az új törzsadat állománnyal könnyedén kezelhetőek a komplex tervek is.

Pneumatikai és villamos tervezés azonos platformon

A fluid és elektrotechnikai vezérléstechnika közös dokumentációja nyilvánvaló előnyökkel jár - az EPLAN Fluid és az EPLAN Electric P8 közös alkalmazása a pneumatikus és elektrotechnikai dokumentáció közös alapjára épül. További potenciális előnyök származnak, amikor a pneumatikai a hidraulikai tervezés egyaránt része a gépészeti tervezésnek.

A hidraulika iparban a fogyasztói igények és az új szabványok egyre inkább DIN A3 vagy DIN A4 formátumú dokumentációt írnak elő, nem ritkák az akár DIN A0 formátumú kapcsolási rajzok sem. Az olyan kényelmi funkciókra, mint például a részleges rajzok, vagy egyedi alkatrészek forgatására és tükrözésére vonatkozó követelmények szintén eltérnek a villamos tervezésben használt dokumentációkkal szemben támasztott előírásoktól.

Hidraulikus tápegységek, szerelőlapok

A szűrők és szivattyú/motor kombinációk ismétlődése miatt gyakran nagyon hasonló dokumentációk készülhetnek. Az olyan EPLAN technológiák, mint például a variáns technológia és projekt lehetőségek segítségével intelligens makrókat hozhatunk létre, amelyekkel azonnal változtatható a fluid terv. A moduláris rendszerrel könnyen megteremthetőek a kollektív csatlakozólemezek különböző változatai, ezzel gyorsan összeilleszthetőek az egyes részleges tervek.

A grafikus elemek elforgatása és tükrözése az EPLAN Platform alapértelmezett funkciója. A kapcsolási rajzon gyakran van szükség a hengerek ellentétes irányba történő mozgásának megjelenítésére. Ideális esetben a felhasználó csak a kapcsolók felét tervezi meg, és a forgatás és tükrözés új kényelmi funkcióival egészíti ki a dokumentációt.

A makrógyűjtemény ideális megjelenési forma a hidraulika ipar alkatrészgyártói számára. Az alapul szolgáló makrókkal az alkatrészadatok könnyedén meghatározhatóak és az Eplan Data Portál használatával az adatok mintegy 25.000 felhasználó számára válnak elérhetővé. Míg az EPLAN Fluid semleges makrói különböző gyártók számára használhatóak (1:N típusú kapcsolat), az Eplan Data Portál alkatrészadatai egy adott makróhoz társulnak (1:1 kapcsolat); műszaki adatlapokkal, komponens fotókkal, illetve 2D és 3D adatokkal kombinálva segítik a tervezést.

 

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek