Vegye kézbe vállalata villanyszámláját!

2012. március 26., hétfő, 17:03

Címkék: energia Schneider Electric villanyszámla

Talán nem is gondolnánk, de a villanyszámla a vállalati költségek igencsak meghatározó eleme. Olyannyira, hogy a Világbank becslése szerint az energia árak 2020-ra 20 százalékkal növekednek majd. Ezt az előrejelzést pedig a vállalatok sem hagyhatják figyelmen kívül, ugyanis a villamosenergia-árak és a gazdaság energiafelhasználásának növekedése is elsősorban őket érinti. A Schneider Electric energiahatékonysági tippjeivel egy kis odafigyeléssel könnyedén megfoghatja az irodai villanyszámla költségeit.

A PSE Operator által 2012 februárjában gyűjtött adatok szerint a villamosenergia-fogyasztás 7,3 százalékkal nőtt Lengyelországban. Ezzel párhuzamosan az áram ára is tartósan növekszik. A számok alátámasztják, hogy az irodák energiatakarékos működése manapság elengedhetetlen. Ha kellően odafigyelünk környezetünkre, az energia megtakarítás jelentősen segíthet a vállalati költségek csökkentésében. A fenntarthatóság növelésének első lépéseként fel kell térképezni azokat a területeket, ahol meghatározó mértékű megtakarítások érhetők el.

„Az energiafogyasztás jelentős részét az elektromos berendezések teszik ki, ezért az energia megtakarítás érdekében azokra a készülékekre kell összpontosítani, amelyek energiahatékonysága magas" mondta Maciej Mączyński, a Schneider Electric IT üzletágának lengyelországi alelnöke.

Mi más is dúskálhatna leginkább elektromos berendezésekben, mint az adatközpontok, amelyek az üzleti élet legnagyobb energiafogyasztói között vannak. Az adatközpontok biztonsága kiemelten fontos beleértve a szünetmentes működést lehetővé tevő biztonsági energiaellátást , hiszen ezek azok a helyek, ahol a vállalatok kulcsfontosságú adatait tárolják a szerverek. Egy jól megtervezett adatközpont energiaellátási és hűtési rendszere a szerverek működésének befolyásolása nélkül teszi lehetővé az áramfogyasztás mérséklését.

„Az adatközpontok energiaellátó és hűtési rendszereinek energiafelhasználása a teljes energiafogyasztás felét is elérheti. Egy okosan kivitelezett, energiahatékonyságot növelő megoldásokat alkalmazó szerverszoba akár 30 százalékkal csökkentheti az energiafelhasználást" tette hozzá Maciej Mączyński.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek