A Fujitsu turbómeghajtású x86-os szerverekkel gyorsít

A Fujitsu teljes x86-alapú szerverportfólióját frissítette az Intel® új Optane™ DC perzisztens memóriája által nyújtott képességek maradéktalan kiaknázásához

2019. április 05., péntek, 12:07

Címkék: Fujitsu IT IT infrastruktúra IT menedzsment szerver

Új generációs, Intel Xeon Scalable processzoros PRIMERGY és PRIMEQUEST szervereit a forradalmi NVRAM (Non-Volatile Random Access Memory) technológiával ötvözve a Fujitsu megszünteti a napjaink alkalmazásait visszafogó szűk keresztmetszeteket teljesítmény terén. Az Intel® Optane™ DC perzisztens memória támogatása óriási információtömeg esetén is lehetővé teszi az adatok gyors feldolgozását.

Az új PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek a haszonélvezői annak az úttörő munkának, amelyet a Fujitsu az Európai Unió eddigi legnagyobb kutatási és innovációs programja, az EU Horizon 2020 égisze alatt indított NEXTGenIO projekt keretében végzett. A projektben a Fujitsu a kezdeményezést magához ragadva az Intel® Optane™ DC perzisztens memóriát használta fel a memóriából történő adatolvasás és az oda történő adatírás – azaz input/output vagy I/O sebesség – viszonylagos lassúsága és a gyors feldolgozási képesség közötti szakadék áthidalására. A Fujitsu e projektben elért sikerei nyomán vált lehetővé a példátlan I/O-képességek beépítése a szabványos x86-alapú PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverekbe.

A Fujitsu nemrég lépett piacra a PRIMERGY szerverek új M5-ös generációjával és az új PRIMEQUEST szerverekkel, amelyek az új teljesítményfokozó NVRAM perzisztens memóriát tartalmazzák. Ebben a rendszerben a processzorokhoz jóval közelebb történik az adatok feldolgozása, ami csökkenti a feldolgozóegységek és a tároló közötti belső adatátviteli időt. A rendszerlátencia mérsékléséből eredően a felhőszolgáltatásoktól a helyben telepített adatbázisokig, mindenütt javul a kritikus adatfeldolgozási feladatok végrehajtásának teljesítménye.

A teljesítménynövekedést a független benchmark-mérések újonnan közzétett eredményei is megerősítik. A PRIMERGY RX2540 M5 szerver két rekordot is megdöntött a virtualizációs platformok teljesítményét, skálázhatóságát és energiafogyasztását egyszerre mérő VMware VMmark teszten. A PRIMERGY RX4770 M5 rendszer kiemelkedő eredményeket ért el az SAP Business Warehouse edition for SAP HANA® Standard Application Benchmark Version 3 teszten, 9,1 milliárd induló rekorddal. A vizsgálathoz új Intel® Optane™ DC perzisztens memóriamodulokat használtak az RX4770 M5 rendszerben. A kimagasló teljesítmény mellett az új memória a kapacitást is háromszorosára növeli, és drasztikusan lerövidíti az adatbázis újraindításához szükséges időt. Ez jól érzékelteti, milyen új lehetőségeket kínál a DCPMM-modul a memóriaalapú adatbázisoknál és az új memória-tároló konfigurációknál.

Emellett mind a PRIMERGY RX4770 M5, mind pedig a PRIMERGY RX2540 M5 új rekordot állított fel a Java üzleti alkalmazáskörnyezeteket futtató rendszerek teljesítményét és skálázhatóságát értékelő SPECjbb2015 vizsgálaton.

A további frissítéseknek köszönhetően az új PRIMERGY M5 generáció és a második generációs PRIMEQUEST 3000 sorozatú szervermodellek több egyidejű felhasználót és több virtuális gépet támogatnak rendszerenként. Így a vállalatok gyorsabban skálázhatják a virtuális infrastruktúrákon futó alkalmazásokat – több szolgáltatást nyújthatnak több ügyfélnek, magasabb színvonalon.

„A vállalatok régebben kellemetlen kötelezettségnek tartották az óriási adattavak felügyeletét és tárolását, de ma már kezdik felismerni az ebben rejlő óriási lehetőségeket. A hosszú adatsorokat a szerverprocesszorhoz közelebb vivő, áttörés hozó technológiákkal rendkívüli módon lerövidíthető az összefüggések felismeréséhez szükséges idő, így az ügyfelek minden eddiginél nagyobb értéket nyerhetnek ki az általuk felhalmozott adatokból. Ez az előrelépés egyben új innovatív alkalmazások fejlesztése felé is kaput nyit” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu EMEIA-régió termékkategóriáért felelős vezetője.

A PRIMERGY és PRIMEQUEST szervereket a Fujitsu Software Infrastructure Manager (ISM) megoldása is támogatja, amely egyetlen könnyen kezelhető felhasználói felületről biztosít ellenőrzést és átláthatóságot a teljes adatközpont felett – a szerverektől, tárolóktól, hálózati elemektől és felhőfelügyeleti szoftverektől kezdve az áramellátásig és a hűtésig, minden területen. Az új generációs rendszerekhez a megoldás ingyenes változata, az ISM Essential is elérhető. Az ISM Essential monitorozási és alapszintű szerverfelügyeleti funkciókat nyújt a konvergens infrastruktúrához.

Ár és piaci bevezetés

Az ár régiótól és rendszerkonfigurációtól függően változik. Az új PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek közvetlenül a Fujitsutól és SELECT viszonteladó-partnereitől rendelhetők az alábbiak szerint:

  • a PRIMERGY RX2530 M5, RX2540 M5, RX4770 M5, CX 2550 M5, CX2560 M5, CX2570 M5 és PRIMEQUEST 3000 sorozatú második generációs szervereket azonnal szállítjuk
  • A PRIMERGY RX2520 M5 és TX2550 M5 modell 2019. júniustól lesz elérhető

www.fujitsu.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek