A Panasonic legújabb chip-ellenállásai is elérhetők a Farnell kínálatában

2022. május 31., kedd, 16:24

Címkék: ellenálláshegesztés Farnell IT IT infrastruktúra IT menedzsment Panasonic

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell kínálatában megjelentek a Panasonic legújabb chip-ellenállásai is, amelyek kompakt csomagokban teszik lehetővé a nagy teljesítményű működést.

Ez komoly kiegészítést jelenet a Farnell passzív alkatrész-portfóliójához, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egy gyors és megbízható beszerzéssel jelentősen felgyorsítsák a termékfejlesztési programjaikat. Az alkalmazások között megtalálhatók az inverterek, akkumulátor-kezelő rendszerek, ADAS-, LiDAR- és radarrendszerek, világítási megoldások, fedélzeti töltők, ipari robotok és autóipari rendszerek széles skálája.

Az ellenállások globális piaca a nagyobb teljesítmény és a kisebb helyigény felé mutat, hogy lehetővé tegyék az új kialakítások kisebb méretekre való optimalizálását a teljesítmény csökkenése nélkül, még a legzordabb környezetben is. A Panasonic új chip-ellenállásai kétszer akkora teljesítményt nyújtanak, mint a hagyományos vastagréteg-ellenállások, és lehetővé teszik a tervezőmérnökök számára, hogy nagyobb értékű, nagyobb teljesítményű ellenállást használjanak kisebb házméretekben, így helyet takaríthatnak meg a NYÁK-on.

Az innovatív Panasonic chip-ellenállás sorozat hat terméke már gyors kiszállítással elérhető a Farnellnél, többek között:

  • A magas hőmérséklet-tartományú ERJH* sorozattal méretcsökkentés mellett is elérhető a nagy teljesítmény. Maximum 175 ⁰C-os kategóriahőmérsékletet és 105 ⁰C-os névleges kategóriahőmérsékletet képes elérni. A megnövelt forrasztási repedésállóság garantálja, hogy az ellenállás 1 000 ciklusos hősokk-tesztet is elviseljen. Az ERJH* sorozat teljesítménycsökkenése 0,1 W – 0,5 W, a ház mérete pedig 0402–0805.
  • Az ERA*V/K sorozat nagy pontosságú ellenállásai a vékonyréteg-ellenállásnak köszönhetően nagy stabilitást biztosítanak. Az alacsony ellenállástűréssel rendelkező ERA*V/K sorozattal magasabb feszültség érhető el a hagyományos vékonyréteg-ellenállásokhoz képest. Nagyobb névleges teljesítménnyel, üzemi feszültséggel és maximális túlterhelési feszültséggel rendelkeznek. A legfontosabb jellemzők közé tartozik a nagy megbízhatóság, a stabilitás magas hőmérséklet és páratartalom mellett, 0402-0805 házméret mellett.
  • Az ERJP sorozat a hagyományos vastagréteg-ellenállásokhoz képest kétszeres teljesítményt nyújt, ESD túlfeszültség-jellemzői a szabványos fémfilm-ellenállásokhoz hasonlóak. A hőleadást növeli az optimalizált mintázat, míg az ellenállás anyaga és az elektróda kialakítása a méretcsökkentést és a 0,20 W - 0,66 W teljesítményt teszi lehetővé. A ház mérete 0402-1210.
  • Az ERJPM sorozat egy nagyfeszültségű, nagy pontosságú ellenállás-sorozat, amely a hagyományos vastagréteg-ellenállásokhoz képest nagy névleges teljesítménnyel rendelkezik. Alkalmas nagyfeszültségekhez, 500 V-os üzemi feszültséggel. Az ERJPM sorozat 1206-os házmérettel és 1,02M-10MΩ ellenállás-tartománnyal rendelkezik.
  • Az ERJB/D sorozat széles sorkapocs-ellenállásokkal rendelkezik, amelyek a hagyományos vastagréteg-ellenállásokhoz képest rendkívül nagy forrasztási megbízhatóságot biztosítanak. A rendkívül költséghatékony söntellenállásként is elérhető ERJB/D sorozat alkalmas kis méretű, nagy teljesítményű áramérzékelésre, 0508-1020 házmérettel és 0,33 W - 2 W névleges teljesítménnyel.
  • A vékonyréteg-ellenállás kialakítású ERA*A sorozat nagy pontosságú és nagy megbízhatóságú ellenállásokból áll. Nagy pontosságot, alacsony ellenállás-tűrést és hőmérséklet ellenállási együtthatót biztosítanak. A nagy megbízhatóságú kialakítás stabil magas hőmérséklet páratartalom mellett is lehetővé teszi a működést. A ház mérete 0201-1206.

Az termékek méretének és súlyának csökkentését segítő sorozat összes terméke megfelel az AEC-Q200 szabványnak (az ERA*A kivételével).

„A Panasonic gyártja a legnagyobb teljesítményű és legkisebb házméretű chip-ellenállásokat – jelentette ki Simon Meadmore, a Farnell termék- és beszállítói menedzsmentért felelős alelnöke. – A legzordabb környezetben történő működésre tervezték azokat, egyedi lágy lezárással rendelkeznek, amely nagy megbízhatóságot biztosít. Az új termékcsalád kiváló kiegészítést jelent az IP&E-portfóliónknak és lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy sokkal gyorsabban vigyék a piacra a jobb teljesítményű új termékeket.”

Az autóipari és ipari termékek fejlesztésére szakosodott Panasonic Industry Europe GmbH a globális Panasonic csoport része és a passzív alkatrészek piacán az öt legnagyobb beszállító egyike. A vállalat sokrétű portfóliója számos iparág gyártósoraihoz tartalmaz elektronikai alkatrészeket, eszközöket és modulokat a komplett megoldásokig és gyártóberendezésekig. A Panasonic Industry arra törekszik, hogy a legnagyobb teljesítmény és a legkisebb házméretek elérése révén folyamatosan fejlessze az élvonalbeli ellenállástechnológiákat, amelyek a legzordabb környezeti körülményeknek is ellenállnak.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek