Egyesült a Dell és az EMC

Létrejött a világ legnagyobb magánkézben lévő informatikai vállalata

2016. szeptember 09., péntek, 17:12

Címkék: adatelemzés big data Dell EMC felhőalapú szolgáltatás felvásárlás IT infrastruktúra IT menedzsment startup

Az egyedülálló vállalati struktúra lehetővé teszi, hogy a vállalat a startupokra jellemző innovációt és a hosszú távú kutatás-fejlesztési befektetéseket egy nagyvállalat megbízható környezetében, szolgáltatásaival és globális méreteivel kombinálva kínálja.

A Dell Technologies bejelentette, hogy lezárta az EMC Corporation akvizícióját. A tranzakcióval egy olyan egyedülálló cégcsoport jött létre, amely biztosítja a szervezetek számára az alapvető infrastruktúrát digitális jövőjük kiépítéséhez, informatikai rendszerük átalakításához, valamint legnagyobb értékük, az információ védelméhez. Az egyesülés eredményeként egy 74 milliárd dollár árbevételű 1 piacvezető vállalat jött létre, amely átfogó technológiai portfóliójával  az ügyfelek összetett problémáira is megoldást nyújt az iparág olyan, gyors növekedést mutató területein, mint amilyen a hibrid felhő, a szoftveralapú adatközpont, az egyesített infrastruktúra, a platformszolgáltatás (PaaS), az adatelemzés, a mobilitás és a kiberbiztonság.

A Dell Technologies látja el a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 98 százalékát informatikai háttérrel, és több piacvezető vállalatot is magában foglal. A két legnagyobb és legismertebb ezek közül az ügyfélmegoldásokat kínáló Dell és az infrastruktúra megoldásokat biztosító Dell EMC, melyek támogatását a Dell EMC Services látja el. A Dell Technologies része továbbá a Boomi, a Pivotal, az RSA, a SecureWorks, a Virtustream és a VMware is. Ez az egyedülálló struktúra egyesíti a startupok fókuszát és innovációját a nagyvállalatok globális bővíthetőségével és szolgáltatásaival. A Dell Technologies mérete lehetővé teszi, hogy a cégcsoport nagyobb innovációt és több anyagi forrást fektessen a kutatás-fejlesztés, az értékesítés és a marketing, a szolgáltatások és a támogatás területeibe, valamint hatékonyabb és gazdaságosabb megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. Bár a vállalat nyilvánosan közzéteszi majd pénzügyi eredményeit, magánkézben van, ezáltal hosszú távon befektetéseit ügyfeleire és partnereire összpontosíthatja.

Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója szerint: „A következő ipari forradalom küszöbén állunk. Világunk percről percre egyre intelligensebbé és egyre összekapcsoltabbá válik, végül pedig egybefonódik majd a „Dolgok Internetének” kiterjedt hálózatával, ami által ügyfeleink korábban elképzelhetetlen dolgokat vihetnek majd véghez. Ezért hoztuk létre a Dell Technologiest. Rendelkezünk minden szükséges termékkel, szolgáltatással, tehetséggel és globális jelenléttel ahhoz, hogy a változás katalizátora lehessünk, és megmutathassunk ügyfeleinknek – méretüktől függetlenül – a digitális jövőbe vezető utat.”

A Dell Technologies egyesíti a Dell kis- és középvállalati piacon megszerzett vezető szerepét az EMC nagyvállalatok körében betöltött pozíciójával. Így az új cégcsoport számos, komoly növekedési potenciállal rendelkező terület vezetője a 2 billió dolláros informatikai piacon, beleértve a 20 alkalommal megszerzett „Vezető” pozíciót a Gartner Magic Quadrant elemzésében, emellett több mint 20 000 szabadalommal és benyújtott szabadalmi igénnyel rendelkezik.

Jamie Dimon, a JPMorgan Chase elnök-vezérigazgatója megjegyezte: „A pénzügyi szektor élen jár a technológiai újítások bevezetésében, hogy jobb szolgáltatásokat nyújthassunk ügyfeleinknek. A digitalizáció következő hulláma pedig azt a trendet erősíti, amelynek egész életemben tanúja voltam. A világ egyik legnagyobb Dell- és EMC-ügyfeleként évente körülbelül 9 milliárd dollárt költünk a technológiai hátterünkre, beleértve az infrastruktúrát, a felhőalapú számítástechnikát, a Big Data-elemzéseket és a kiberbiztonságot is. Ügyelünk arra, hogy a forrásainkat okosan költsük el, és nagyon körültekintően választjuk meg partnereinket. Michael Dellt 30 éve ismerem. Egy rendkívüli emberről van szó szigorú etikai normákkal, aki mindenkire személyesen odafigyel, akivel együtt dolgozik - legyen szó saját vállalatának alkalmazottairól vagy az iparág más szereplőiről. Nagyon izgatott vagyok Michael és az új vállalat kapcsán, és kíváncsian várjuk, mi mindent hoznak létre a jövőben.”

Marc Benioff, a Salesforce elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A Salesforce partnersége a Dell és az EMC vállalatokkal kulcsszerepet játszott az innováció előmozdításában az iparágon belül. Michael igazi látnok, és az iparágunk egyik legfontosabb vezetője. Kiváló partnerként a mi sikereinkhez is hozzájárult, most pedig a Dell Technologies által fogja megreformálni az informatikai iparágat.”

Tim McGrath, a PC Connection, Inc. elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Dellhez fűződő kapcsolatunk az elmúlt hat évben rendkívüli mértékben kibővült. Amellett, hogy 2014-ben és 2015-ben is megkaptuk a Delltől „Év partnere” elismerést, vállalatunk jelentős növekedést ért el.  A Dell, az EMC, a VMware és az RSA partnereként ügyfeleink számára innovatív, értékközpontú, biztonságos és átfogó informatikai megoldásokat tudunk nyújtani. A Dell Technologies cégcsoport segítségével a PC Connection, Inc. teljes körű és folyamatosan bővülő portfóliót tud biztosítani ügyfelei részére. Szeretnénk tovább erősíteni a Dell Technologies vállalathoz fűződő partnerkapcsolatunkat, hogy ügyfeleinknek biztosíthassuk azt a műszaki támogatást, útmutatást és termékkínálatot, melyek üzleti informatikai kihívásaik megoldásához elengedhetetlenek.”

A bejelentés részeként a vállalat új márkáit is bevezette. A márkanevekről szóló videót valamint a márkákkal kapcsolatos további információkat itt érheti el.

Pénzügyi feltételek

A tranzakció 2016. szeptember 7-i lezárását követően az EMC részvényesei részvényenként 24,05 dollárt kaptak az EMC VMware-érdekeltségének egy részéhez kapcsolt követőrészvényeken (tracking stock) felül. Az EMC vállalat a záráskor forgalomban lévő részvényeinek becsült száma alapján az EMC részvényesei részvényenként 0,11146 új követőrészvényt kaptak (NYSE: DVMT). A követőrészvények értéke eltérhet a VMware piaci árától, tekintve a két értékpapír eltérő jellemzőit és jogait.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek