Magas specifikációjú, megfizethető oszcilloszkóp az ipar és az oktatás számára

A Tektronix TBS2000 verziófrissítése 200 MHz-es sávszélességet biztosít akár 2 gigaminta/másodpercig

2020. december 02., szerda, 16:29

Címkék: Ethernet kézi oszcilloszkóp mérés méréstechnika RS Components

Az RS Components (RS) bemutatta a Tektronix TBS2000B digitális tároló oszcilloszkópot, amely az ipari tervező és karbantartó mérnököket, valamint az oktatási ágazatot célozza. A TBS2000B, amely a népszerű TBS2000 magasabb specifikációjú, de megfizethető helyettesítőjeként szolgál, akár 200 MHz-es sávszélességet, 2 gigaminta/másodperces mintavételi sebességet és kisebb zajú analóg front endet kínál.

A TBS2000B 200 MHz-es, 100 MHz-es és 70 MHz-es sávszélességet kínál, az alacsonyabb és a magasabb sávszélesség közötti frissítés lehetőségével. Két vagy négy analóg csatornával rendelkező modellek érhetők el 2 gigaminta/másodperces mintavételi sebességgel két csatornán vagy 1 gigaminta/másodperces sebességgel négy csatornán. 5 millió pontos rekordhosszúság érhető el.

Az alapértelmezett mintavételi mód mellett egy „csúcsészlelési” mód is elérhető a tüskék azonosításához, míg az „átlagos” mód segít csökkenteni az ismétlődő jelek zaját. A jelek, a mérési eredmények és a menüinformációk egy tiszta, nagyméretű, 9 hüvelykes színes WVGA kijelzőn jelennek meg, 15 vízszintes osztásban, így a terveket gyorsan, egyszerűen és magabiztosan lehet javítani és érvényesíteni.

A TBS2000B 32 automatikus mérést biztosít, amelyek egyetlen képernyőn választhatók ki anélkül, hogy menükben kellene vadászni. A mérések forrás szerinti színkóddal, átlátszó háttér előtt jelennek meg, hogy a hullámformák jól kivehetők legyenek.

Új funkció a hullámforma fölé vitt kurzornál megjelenő eredmény, míg a zoom funkció segítségével gyorsan áttekinthetők az egyes felvételek, és közelebb hozhatók az egyes jelrészletek. A „keresés és megjelölés” funkció lehetővé teszi az elkészített hullámforma eseményeinek azonosítását és megjelölését a felvétel egészén. Az előlapon elhelyezett FFT gomb felgyorsítja a hullámforma-elemzést.

A Tektronix TekVPI szondájának interfésze támogatja az aktív feszültség- és áramérzékelőket - automatikus méretezéssel és egységekkel -, valamint a passzív BNC szondákat. Az adatokat, például a hibafeltételeket közvetlenül az oszcilloszkópra továbbítja a rendszer feldolgozásra, kiküszöbölve ezáltal a manuális eltolást és demagnetizálást. Az elülső és a hátsó USB 2.0 és az Ethernet port segítségével gyors és egyszerű adattárolásra, valamint a PC és a hálózat csatlakoztatására van lehetőség, továbbá a TBS2000B osztályának első oszcilloszkópja, amely WiFi képességet kínál.

Oktatási célokra a TSB2000B teljes mértékben kompatibilis a TekSmartLab eszközkezelő szoftverrel, és tanfolyam funkcióval rendelkezik, amely gyakorlatokat és útmutatásokat jeleníti meg a képernyőn; a Tektronix 100 minta laborgyakorlatot kínál letöltésre. Az alapfogalmak elsajátításának elősegítésére az oktatók letilthatják az automatikus beállításokat, a kurzorokat és az automatikus méréseket.

A TBS2000B további új funkciója a HelpEverywhere, amely azonnali segítséget jelenít meg a főbb menükben történő navigálás során.

https://hu.rs-online.com/web/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek