Megjelent az Arduino Yún prototípuskészítő kártya legújabb változata

Az Arduino Yún 2. átdolgozott, szakembereket és diákokat megcélzó kártya nagy teljesítményű és egyszerűen használható Linux-alapú rendszer, vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózati alkalmazásokhoz használható

2018. november 08., csütörtök, 17:40

Címkék: IT IT infrastruktúra IT menedzsment Linux prototípus RS Components

Az RS Components (RS) bejelentette az Arduino Yún Linux-alapú kártya legújabb változatának elérhetővé tételét, amely továbbfejlesztett hálózati csatlakozásokat tesz lehetővé az IoT-projektekhez (tárgyak internete).

A kiváló ár-érték arányt és megbízhatóságot biztosító Arduino Yún kártya 2. átdolgozott változatának célcsoportját tervezőmérnökök, amatőrök és oktatási intézmények tanulói alkotják. Ez az IoT-kártya különösen alkalmas oktatási célokhoz, hiszen a hardvert, szoftvert és a dokumentációt egyaránt tartalmazó platform nyílt forráskódú és ingyenesen elérhető mindenki számára.

Az Arduino Yún kártya 2. átdolgozott változatával a Yún web panelnek és a dedikált „YunFirstConfig” vázlatnak köszönhetően egyszerűen csatlakozhat a WiFi-hálózathoz vagy egy vezetékes hálózathoz. A web panel lehetővé teszi a preferenciák kezelését és a vázlat feltöltését. A kártya a Bridge Library hídkönyvárat is használja, ami a Linux processzor erőforrásaira támaszkodva lényegesen kiterjeszti annak képességeit.

A kártya fontos jellemzője a kétprocesszoros kialakítás, amely magában foglal egy 16 MHz-es AVR Arduino ATmega32U4 mikrovezérlőt és a 400 MHz-es MIPS 24K alapú Atheros 9331 processzort. 64 MB-os DDR2 RAM és 16 MB-os Flash memóriához csatlakoztatható. Ez a második processzor Linux és OpenWRT vezeték nélküli szoftvercsomag futtatására is alkalmas, ami lehetővé teszi a csatlakozást WiFi és 10/100-Mbit/s Ethernet hálózatokhoz. Ezenkívül a kártya lehetővé teszi programok vagy egyedi parancsfájlok behívását a Linux rendszeren az Arduino segítségével és az internetes szolgáltatásokhoz történő kapcsolódást.

Az eredeti kialakítással összehasonlítva a Yún 2. változata továbbfejlesztett és még robusztusabb tápellátással, új Ethernet csatlakozóval és egy vízszintesen szerelt, USB-csatlakozóval rendelkezik a függőleges hely megtakarítása érdekében. Az OpenWRT szoftvercsomagot a legújabb változatra frissítettük, beleértve az összes javítást is. A kártyán ezenkívül egy sor beépített jelző LED is található, amelyek jelzik a WiFi vagy Ethernet hálózatokhoz való kapcsolódást, megerősítik a bekapcsolt állapotot, a rendszer aktivitását vagy egy USB-kulcshoz való csatlakozást.

Az Arduino Yún 2. átdolgozott változatát az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek