Renesas RX23E-A analóg front end mikrovezérlők a precíziós érzékelési és mérési alkalmazásokhoz

A fejlett egycsipes megoldások analóg áramkört és mikrovezérlőt integrálnak, hogy 0,1%-nál nagyobb pontosságot tudjanak biztosítani a gyártáshoz és a teszteléshez használt érzékelő és mérő berendezések széles skáláján.

2020. november 12., csütörtök, 11:37

Címkék: IT IT infrastruktúra IT menedzsment RS Components vezérlés vezérlő

Az RS Components (RS) bemutatta a Renesas új, egycsipes eszközökből álló sorozatát, az RX23E-A mikrovezérlőket (MCU-kat), amelyekben analóg front end (AFE) és MCU-mag kombinációja található analóg jelek, például hőmérséklet-, nyomás-, súly- vagy áramlásjelek nagy pontosságú mérését végző berendezésekben történő alkalmazásra.

A gyártó, tesztelő és mérőberendezések, például érzékelő vagy erőmérő eszközök, illetve hőmérséklet-szabályozók számára készült, RX23E-A csoportba tartozó MCU-k 0,1%-nál nagyobb pontosságot kínálnak kalibrálás nélkül. Továbbá az ezen MCU-k által kínált magas szintű integráció, az egyetlen csipen belüli nagy pontosságú érzékelős mérés, számítás, vezérlés és kommunikáció révén a gyártók csökkenthetik anyagszükségletüket, kártyaterületet takaríthatnak meg és egyszerűbbé tehetik a rendszer kialakítását.

Az akár 23 bites hatékony felbontással rendelkező kettős 24 bites delta-szigma A/D konvertereket, valamint 7,6 minta/s és 15 625 minta/s közötti programozható adatsebességet integráló AFE egyéb specifikus korszerű funkciója többek között a 10nV/°C-os ofszetváltozás, az 1 ppm/°C-os nyereségváltozás, valamint a 30nV (rms) RMS-zaj. Ezek a jellemzők lehetővé teszik a zaj és a hőmérséklet olyan gyártási alkalmazásokhoz szükséges rendkívül alacsony szintre történő csökkentését, amelyeknél például sokféle érzékelőadat pontos és megbízható mérésére van szükség.

Az RX23E-A eszközök digitális része fejlett RXv2 magon alapul, amely 32 MHz-es üzemi sebességet kínál, és kiválóan végzi a DSP és az FPU (lebegőpontos egység) műveleteket. A mikrovezérlő továbbá adaptív szabályozási technikákat is lehetővé tesz hőmérsékletadatok és hattengelyes torzítási adatokon alapuló inverz mátrixszámítások felhasználásával, amelyek ideálissá tehetik robotkarerő-érzékelők számára ipari gyártás során.

https://hu.rs-online.com/web/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek