Új megoldások biztonsági mentésre és helyreállításra

A NetBackup™ új verziója mellett új kiadással jelentkezik a NetBackup Appliances is, amely leginkább az Oracle adatbázisok kezelését könnyíti meg

2015. november 28., szombat, 07:48

Címkék: adatbiztonság IT infrastruktúra IT-biztonság NetBackup Veritas

A The Carlyle Group által nemrégiben megvásárolt Veritas bejelentette piacvezető biztonsági mentési és helyreállítási megoldásának új verzióit. A jelentős javításokat és új funkciókat tartalmazó NetBackup™ 7.7.1.-es verziója mellett a NetBackup Appliances új kiadása is elérhető, amelynek része az Oracle OpenWorld 2015 konferencián bejelentett NetBackup Copilot for Oracle megoldás is.

Az adatok mennyiségének folyamatos növekedésével a vállalatok és IT-osztályaik egyre több információt, alkalmazást és működési környezetet kezelnek és védenek, amelyre egyre kevesebb idejük van. Az adatok megfelelő kezelése mellett a vállalatoknak különféle platformokon is együttműködő, nagyteljesítményű megoldásokat is telepíteniük kell, amelyek könnyen skálázhatók és méretezhetők.

A NetBackup 7.7.1. kiadása olyan új funkciókat tartalmaz, amelyek segítségével a NetBackup kapacitása kiterjeszthető a kritikus adatok és alkalmazások védelmére a fizikai és virtuális környezetekben is. Az új verzió újdonságai közé tartozik a NetBackup Accelerator kiterjesztése a NetApp NDMP (Network Data Management Protocol) megoldására, amely a hálózati tárolók és a biztonsági mentési eszközök közötti adatforgalomért felelős protokoll.

A megoldás új kiadásában az Amazon S3 Standard – IA felhőplatform támogatása mellett az adatok biztonsági mentésének szabályozását segítő új VMware Tags funkciót is integrálja a vSphere 6 platformon. A NetBackup 7.7.1. természetesen a megjelenés napjától fogva támogatja majd a Microsoft Exchange 2016-ot, és jelenleg is támogatja a Microsoft SQL Availability Groups és az Oracle Pluggable Databases megoldásokat.

A Veritas bejelentette a NetBackup Appliance megoldásának 2.7.1-es verzióját is, amely nagyfokú átláthatóságot biztosít az Oracle adatbázisok biztonsági mentésének és visszaállításának során, miközben a szakemberek figyelmét nem vonja el a vállalati környezetben zajló más folyamatokról.

A NetBackup Appliance új verziójában a NetBackup 5330-as megoldásának kapacitása is a duplájára növekedett, amelynek segítségével a vállalatok saját adatállományuk növekedésének megfelelően skálázhatják a rendelkezésre álló erőforrásokat.

A NetBackup Appliance 2.7.1. legfontosabb újdonságai

NetBackup Copilot for Oracle: A NetBackup Copilot funkció segít az adatbázis-adminisztrátoroknak és a biztonsági mentések adminisztrátorainak az Oracle adatbázisok jobb kezelésében és védelmében. A jelenlegi rendszer szerint csak egy adminisztrátor irányíthatja az adatok mentését, így a másik csoport munkatársa nem látja át teljesen a folyamatokat. A két csoportnak ezért gyakori levélváltásokra és telefonhívásokra van szüksége a hatékony együttműködéshez, amely nagymértékben bonyolítja és elnyújtja az adatokkal kapcsolatos munkafolyamatokat.

  • A NetBackup Copilot segítségével az Oracle adatbázis adminisztrátorok saját ütemtervük szerint, függetlenül kezelhetik a biztonsági mentéseket, átláthatóságot biztosítva minden tárolási szinten. Az adminisztrátorok saját szabályozást alkothatnak a meglévő biztonsági mentések tárolására, megőrzésére és mozgatására a különféle tárolási megoldások felé (lemezek, szalagok, vagy felhő alapú tároló megoldások). A Copilot funkció a NetBackup Accelerator for Oracle használatával jelentősen lecsökkenti a mentések idejét, és növeli az adatbázisok biztonsági mentésének teljesítményét.
  •  A NetBackup Copilot használatával most mindkét fent említett csoport átláthatja a mentési és visszaállítási folyamat egészét, hozzájuthat az ehhez szükséges hozzáférésekhez és irányítási képességekhez, miközben a megoldás segít megfelelni a vállalati szabályozásoknak is.

NetBackup 5330 Appliance: A Veritas tervet készített a megoldáscsomag teljesítményének és kapacitásának rendszeres (12-18 havonta történő) növelésére. A NetBackup 5330 esetében a kapacitás és a deduplikációs hely mérete megkétszereződött, amely elérheti a 458 terabájtot.

  • A NetBackup 5330 maximalizálja a tárolókapacitást, miközben csökkenti a működési és beruházási kiadásokat. A hatékony helykihasználás eredménye képen a megoldás több kapacitást biztosít kevesebb helyen, így az adatközpontok helyigénye is csökkenthető, és a felszabaduló erőforrások az adatvédelemre fordíthatók. A NetBackup 5330 egy integrált, ENERGY STAR® tanúsítvánnyal rendelkező megoldás, amely jelentős megtakarítást biztosít az energia és hűtési költségek tekintetében.

www.veritas.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek