LAKÓÉPÜLETEK

Álmaink háza – háromszor annyi energiát termel, mint amennyit fogyaszt

A Műegyetem ODOO Projectje augusztus 9-én Budapesten mutatta be azt a szolárházat, amellyel a magyar csapat szeptemberben a madridi Solar Decathlon Europe nemzetközi versenyen indul.

Csütörtökön nyit a Renexpo

A megújuló energiák és az energiahatékonyság vezető hazai és nemzetközi cégei, az általuk bemutatott termékek és szolgáltatások szakkiállítását május 10-12. között tartják a Hungexpo Vásárközpontban. Tíz országból 100 kiállító érkezik a szakmai rendezvényre.

Profitálnak a Napból

Bővíti közép-kelet-európai piacait a napelem parkokat építő győri Raabvill Kft. – a tavaly több mint tízmilliárd forint forgalmat elérő társaság 30 százalékos növekedést tervez az idén.

Együttműködés az intelligens épületekért

Elsősorban a biztonságosabb és energiatakarékosabb építkezési technológiák kidolgozása a célja a Debreceni Egyetem és a Nagyváradi Egyetem közös mechatronikai kutatómunkájának.

Sun-Believable

Titán-dioxidot és félvezető kadmium nanokristályokat tartalmaz az a festék, amely képes elektromossággá alakítani a napfényt - idézte amerikai kutatók eredményét a Scientific American című ismeretterjesztő portál. Ha a festék beválik, nem kell többé a háztetőkön elhelyezni a napelemeket, ehelyett elegendő lesz befesteni az épület külső falait az új „napfestékkel”.

1 2 3
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek