Két iparágat hoz tető alá a RecyclingAKTIV & TiefbauLIVE kiállítás

A RecyclingAKTIV & TiefbauLIVE szakvásárokra várhatóan az eredeti terveknek megfelelően 2021. június 10–12. között kerülhet sor Karlsruhéban.

2021. január 17., vasárnap, 11:49

Címkék: építés építmény építőipar építőmérnök Karlsruhe kiállítás

„Kiállítóink szívesen segítenek nekünk a vásári duó alakításában. Olyan gyakorlati megoldásokat dolgozunk ki, amelyek lehetővé teszik az élő bemutatók biztonságos és teljes körű lebonyolítását – jelentette ki Olivia Hogenmüller, a Messe Karlsruhe projektmenedzsere. – „Rendezvényünkre szabott biztonsági és higiéniai tervet dolgozunk ki és szoros kapcsolatban állunk az illetékes hatóságokkal. Szeptember óta a rendezvényszervezők már bebizonyították, hogy a járványhelyzethez igazított biztonsági és higiéniai intézkedések hatékonyak tudnak lenni.”

Két iparág egyesítése

2021-ben debütál majd az újrahasznosítás és az építőmérnöki szektor eszközeit egyben bemutató betétprogram. A kiállított járművek között egy CAT kotrógép és egy Kiesel lánctalpas kotrógép is megtekinthető lesz. Anke Hadwiger, a Zeppelin Baumaschinen szakkiállításokért, rendezvényekért és tréningekért felelős vezetője már nagyon várja, hogy működés közben is láthassa a CAT-gépeket: „A virtuális események nagyszerűek, de soha nem pótolhatják az élő rendezvényeket. Alig várjuk, hogy újra valóban kapcsolatba léphessünk a látogatókkal.”A betétprogram olyan neveket sorakoztat majd fel, mint az ALLU, az Ammann Verdichtung, az Epiroc és a ZFE (HS-Schoch Group).

A Messe Karlsruhe folyamatosan tájékoztatja a résztvevő gyártókat a rendezvényen alkalmazandó lehetséges biztonsági intézkedésekről. „Komoly higiéniai és biztonsági tervet készítetünk – mondta Willi Reutter, az Ammann Verdichtung nehézgépekért felelős alkalmazás menedzsere. – A koncepció rugalmas és a mindenkori helyzethez adaptálható. Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a kiállításokra jórészt a kültéren kerül majd sor, úgy gondolom, hogy a RecyclingAKTIV és a TiefbauLIVE a terveknek megfelelően júniusban zajlódhat majd le. Miután 2020-ban szinte minden kiállítást lemondtak, nagyon várjuk a személyes kapcsolatfelvételt az ügyfeleinkkel.”

A gépek és rendszerek személyes bemutatása

A több mint 90 000 négyzetméteres kiállítótérrel rendelkező szabadtéri terület rengeteg lehetőséget kínál a kiállítóknak a termékek bemutatására. Ehhez minden szükséges anyag rendelkezésre áll a hulladéktól és a törmeléktől kezdve a rönkökön és a földön át a biomasszáig. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy valós műveletek során hasonlítsák össze a vezető gyártók termékeit. Az ötleteket mintegy 250 kiállító – köztük a Moerschen, a Dappen, a HAAS, a Kurz Aufbereitungsanlagen, a TTS Trump Technik Service, a Kemroc, az MTS Schrode, a Kubota, az RSP és a debütáló BAU Süddeutsche Baumaschinen – képviselőivel vitathatják meg. A látogatók testközelből ismerhetik meg a legújabb újrahasznosítási rendszereket.

Különleges építmények elméletben, gyakorlatban és tanácsadásban

Egy dedikált bemutató építkezés, a kiállítói bemutatók, valamint egy speciális képzési program kombinációja révén a speciális nehéz építés témája nagy hangsúlyt kap majd a RecyclingAKTIV és a TiefbauLIVE 2021 kiállításokon. A Liebherr-MCCtec Vertriebs- und Service GmbH az elektromos meghajtású, 55 tonna súlyú LB 16 rotációs fúrórendszert állítja majd ki Karlsruhéban. A gép maximális fúrási mélysége 34,5 méter és a tápkábelt kiváltó új Liebherr akkumulátorról kapta a nevét. A veterán kiállítónk számító SkanCraft egy hidraulikus döngölőgépet mutat majd be. A lejtőstabilizáláshoz, valamint a vasúti pályák, hidak és csatornák építéséhez használt gép megkönnyíti a cölöpök felvételét és lerakását. Az új kiállítónak számító EMDE Bohrtechnik rotációs fúrófejeket, a Söndgerath pedig szivattyúk és kiegészítők portfólióját viszi majd a kiállításra.

A Messe Karlsruhe a Német Építőipari, Környezetvédelmi és Gépgyártási Szövetségtől (VDBUM) kap szakértői tanácsot és támogatást a csatornaépítés, az e-mobilitás, a kertépítés és a parkosítás terén. Az egyesület a helyszínen felügyeli ezeket a demonstrációs területeket, és június 11-én a Karlsruhei Kiállítási Központban tartja majd harmadik, a speciális nehézépítéssel foglakozó ipari rendezvényét. Az esemény az alábbi nagy horderejű témakörökbe nyújt majd betekintést:

  • Segédrendszerek speciális nehéz építésben;
  • A kőzetek vizsgálata és leírása a német építési szerződéses eljárásokkal (VOB 2019) összefüggésében;
  • Iparági innovációk;
  • A német építési szerződésjog a német polgári törvénykönyv 650a és azt követő szakaszai, valamint a speciális nehéz építmények értelmében;
  • Rezgéscsillapító technológiák;
  • Speciális nehéz építési szolgáltatások a nagyobb projektekben.

www.recycling-aktiv.com

www.tiefbaulive.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek