Új, költséghatékony, 10 kW/4HP teljesítményű oldalfali beltéri egység a Toshibától

2019. október 23., szerda, 17:33

Címkék: energiafelhasználás energiafogyasztás energiahatékonyság légkondicionálás légkondícionáló Toshiba

A nagy teljesítményű, hatékony és könnyen telepíthető egységet kompakt, elegáns kialakítás, hatékony levegőelosztás és csendes működés jellemzi.

A kereskedelmi- és lakóépületek magas hatékonyságú és teljesítményű légkondícionálóinak piacvezetője, a Toshiba bejelentette, hogy egy új, kisipari használatra szánt oldalfali egységgel egészítette ki kínálatát. Az új berendezés ideális kereskedelmi egységekben, kisboltokban, éttermekben vagy fodrászatokban történő alkalmazás esetén. Ez a kompakt és egyszerűen telepíthető berendezés könnyedén és költséghatékonyan hűti le illetve fűti fel a nagy légtereket, különösebben nagy volumenű beruházás nélkül.

Bármi legyen is a projekt

Kompatibilis a Toshiba Digital vagy Super Digital Inverterével, legyen szó akár monosplit vagy twin, azaz iker kialakításról, utóbbi esetén master-slave beállítással használható, továbbá költséghatékonyan növeli a komfortérzetet és maximalizálja az energiahatékonyságot az ügyféligények kielégítése érdekében. Az automatikus lapátmozgatás optimális és egyenletes levegőelosztást biztosít, így a maximális légáram 1610 m3/óra, míg a zajszint mindössze 41 decibel. A saját kategóriájában éllovas, Eurovent tanúsítvánnyal rendelkező egység a hűtés során 10 kW/4 LE, a fűtésben pedig 11 kW teljesítményt képes elérni.

Új, nagyteljesítményű 10 kW/4HP oldalfali beltéri egység kisipari alkalmazásokhoz (Forrás: Toshiba Carrier Corporation)

 

A lakossági berendezések ihlette új egység azokhoz hasonló színnel és elegáns, karcsú kialakítással rendelkezik. Az oldalfali berendezés jó alternatívát kínál a légcsatornás vagy kazettás berendezések helyett, bármilyen belső konfigurációhoz alkalmazható, és kialakítása megegyezik a kisebb kapacitású kisipari oldalfali egységgel.

A szokásos kezelőfunkciók mellett az egység vezeték nélküli távirányítója előre beállított üzemmódokat is tartalmaz, amelyek külön gombokkal érhetők el, úgy mint nagy teljesítményű-, csendes-, vagy alvó üzemmód. A Toshiba egyes vezetékes távirányítói alkalmasak időzítésre és energiafigyelésre. Egy Toshiba átjáró (gateway) és egy TCB-PCNT30TLE2 hálózati adapter interfész felhasználásával az egység épületfelügyeleti rendszerbe is csatlakoztatható.

Környezetbarát teljesítmény

Az egység alacsony globális felmelegedési potenciál (GWP) értékkel rendelkező R32 hűtőközeget használ, ami energiahatékony A++ hűtést és A+ fűtési teljesítményt nyújt, így elérve a legmagasabb szezonális hatékonyságot mind az SEER (szezonális hűtési hatékonyság), mind az SCOP (szezonális fűtési hatékonyság) érték tekintetében. A berendezés számos európai ösztönző programba bekerült - köztük az Egyesült Királyság ECA (Enhanced Capital Allowance), Hollandia EIA (Energy Investment Allowance) és Olaszország Conto Termico programjaiba - amelyek az energiatakarékos berendezések használatát adókedvezményekkel támogatják.

Megkönnyíti a felhasználók életét

A beltéri egység ventilátora speciális alumíniummal van bevonva és öntisztító funkcióval rendelkezik, mely csökkenti a nedvességet és megakadályozza a penészképződést a hőcserélő tekercsein, ezáltal könnyítve a karbantartást. A Magic Coil® bevonat megkönnyíti a kondenzvíz elvezetését, megakadályozva ezzel, hogy a víz és por a tekercshez tapadjon, így hosszabb ideig biztosít egészséges, friss levegőt a magas hatékonysági szint fenntartása mellett. Amikor a légkondicionálót kikapcsolják, a ventilátor tovább működik, átmosatva evvel a szennyezett tekercset, így a tekercs tiszta és száraz lesz, ami elősegíti a hosszú élettartamot és a magas minőségű légáramot. A továbbfejlesztett szűrőrendszerbe épített hosszú élettartamú szűrő szintén könnyen cserélhető.

www.toshiba-klima.at

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek