Újdonságok az Intersolar Europe kiállításról

Az ABB a napelemes inverterek széles skáláját mutatja be a müncheni Intersolar Europe szakkiállításon

2014. június 05., csütörtök, 09:38

Címkék: ABB Intersolar Europe megújuló energia napelemes inverter napenergia

Az ABB az iparágon belül a napelemes inverterek egyik legszélesebb termékkínálatát mutatja be a 2014. június 4-6 között, Münchenben megrendezendő Intersolar Europe szakkiállításon.

Az ABB a B3-as kiállítócsarnokban található 450-es számú pavilonban a napelemes inverterek teljes termékpalettáját vonultatja fel. A füzér-inverterektől a megawattnyi teljesítményű központi inverterekig terjedő termékskálán túl a fotovoltaikus piacra szánt vezérlési és védelmi berendezések, illetve megoldások széles választékát mutatja be. 
 
 
Az Intersolar Europe szakkiállításon kiállított ABB-termékek skálája a lakóépületek napelemes megoldásaiban alkalmazható egyfázisú füzér-inverterektől a több megawattnyi PV (fotovoltaikus) erőművekben alkalmazható, maximum 2 megawatt teljesítményű, kulcsrakész erőművi megoldásokig terjed. Az ABB széles spektrumú PV erőműveknek szánt termékkínálatában megtalálhatók a magas hatásfokú, bevált komponensekből felépülő, kompakt kialakítású PSV800 és ULTRA központi inverterek is. Ezeket a termékeket világszerte a nagy, kereskedelmi PV erőművekben, illetve a közüzemi naperőművekben alkalmazzák. Jellemzőjük a robusztus kialakítás, amely könnyű karbantarthatóságot, maximális energiatermelést és rendkívül magas szintű megbízhatóságot kölcsönöz a termékeknek. 
„Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét részt vehetünk az idei Intersolar Europe szakkiállításon” – mondja Paolo Casini, az ABB Power Conversion üzleti részlegének a szolár inverterek marketingjéért felelős vezetője. „A termékek és szolgáltatások széles körét mutatjuk be a teljes napenergia-hasznosító lánc számára. Az iparág egyik legátfogóbb termékpalettáját képviselő napelemes invertereink mellett erőművek villamos egyensúlyát biztosító megoldásokat, kisfeszültségű termékeket, transzformátorokat, kapcsoló-berendezéseket, továbbá közép- és nagyfeszültségű hálózati csatlakozásokra alkalmas erőmű-optimalizálási rendszereket és alállomásokat fogunk bemutatni. Ezen felül kiállítjuk majd a napenergia-termelés minden típusánál alkalmazható távüzemeltetési és karbantartási rendszereinket is.”  Az új, rendkívül kompakt kialakítású PRO-33.0 háromfázisú inverter (all-in-one konfigurációval) nagyon magas, 1.100 volt (V) maximális egyenáramú (DC) bemeneti feszültséggel rendelkezik, ami megnöveli a PV rendszerek tervezési rugalmasságát. Alkalmazásával hosszabb füzérek alakíthatók ki, ami lehetővé teszi a kábelezési költségek csökkentését. Biztonságos és intuitív felhasználói felülete gyors és könnyű üzembe helyezést biztosít.  
 
 
Az ABB PVS800-IS jelű új inverter-állomása kompakt, robusztus kialakítású, és teljes körű megoldást kínál a nagyléptékű napenergia termelés számára. Az állomásba két 875 kilowattos vagy 1000 kilowattos PVS800 központi inverter, továbbá egy beágyazott segédáram-ellátási és monitorozási rendszer van beépítve.  A rugalmas, integrált csatlakozószekrényeknek köszönhetően a PVS800-IS gyorsan és könnyen csatlakoztatható a középfeszültségű transzformátorhoz és a fotovoltaikus (PV) erőműhöz. 
 
A REACT névre keresztelt új energiatároló-rendszer tervezésékor a lakástulajdonosok és a kis üzleti vállalkozások igényeit vették figyelembe, lévén, hogy ezen ügyfelek a közüzemi szolgáltatóktól nagyobb fokú függetlenségre törekszenek. A megoldás egy 4,6 kW-os, egyfázisú ABB inverterre és egy 2 kWh hasznos teljesítményű lítiumion-akkumulátorra épül. A 2014-ben piacra kerülő energiatároló rendszer széles bemenő feszültség tartománnyal és kiváló teljesítménymutatókkal rendelkezik.  
 
www.abb.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek