Kiberbiztonság szoftvertermékekre

A Yokogawa megszerezte az ISASecure EDSA-tanúsítványt a biztonságtechnikai ProSafe-RS vezérlésére

2014. június 11., szerda, 14:17

Címkék: biztonságtechnika ipari kémkedés kiberbiztonság tanúsítvány Yokogawa

Nemcsak a kiberbűnözés és kiberharcviselet használ egyre kifinomultabb módszereket, hanem a közelmúltban tapasztalt ipari kémkedési és szabotázsesetek is egyre nagyobb aggodalomra adnak okot.

 
Az olaj- és petrolkémiai iparban, energiaiparban és egyéb üzletágakban tevékenykedő vállalatok a hasonló támadásokat különös figyelemmel kísérik, és a szoftvertermékeik beszerzése előtt azokat szigorú kiberbiztonsági ellenőrzéseknek vetik alá. A Yokogawa immár megszerezte az ISASecure EDSA-tanúsítványt a biztonságtechnikai ProSafe-RS vezérlése számára, így ügyfelei számára maximális megbízhatóságot és biztonságot garantálhat.
 
Az ISASecure programot az ISA Security Compliance Institute (ISCI) intézet fejlesztette ki, hogy előremozdítsa az ipari automatizálási és vezérlési rendszerek (IACS) kiberbiztonságának üzletágakon átívelő továbbfejlesztését. Ebből a célból az intézet egy sornyi, az iparon belül elismert követelményt állított fel az eszköz- és  folyamatbiztonságra vonatkozóan, azzal a céllal, hogy a berendezések üzemeltetői számára a készülékek beszerzését, illetve azok gyártóinak az eladási folyamatot megkönnyítse. Az ISASecure EDSA-tanúsítványprogram három tesztcélt foglal össze: Communication Robustness Testing (CRT), Functional Security Assessment (FSA) és Software Development Security Assessment (SDSA), ezek alapjául az IEC 62443-4 nemzetközi szabvány szolgál.
 
www.yokogawa.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek