Az ABB a kisfeszültségű termékek észak-amerikai piacán

2012. február 07., kedd

Címkék: ABB Thomas & Betts

Az ABB és a kisfeszültségű termékek területén vezető szereplőként ismert észak-amerikai Thomas & Betts bejelentette, hogy a két cég igazgatótanácsa megállapodásra jutott egy tranzakciót illetően, amely szerint az ABB részvényenkénti 72 USD áron, vagyis hozzávetőleg 3,9 milliárd USD-ért akvirálja a Thomas & Betts-t.

A beszerezési ár a Thomas & Betts részvényeinek 2012. január 27-i záró árfolyamából következő 24 százalékos prémiumot is magában foglalja, valamint egy 35 százalékos prémiumot, amely az utolsó 60 kereskedési nap részvényárfolyamának mennyiséggel súlyozott átlagából adódik. A felvásárlás várhatóan 2012 közepén zárul le a Thomas & Betts részvényeseinek, és a szükséges versenyhatósági engedélyeknek a jóváhagyását követően.

A hazánkban 220 főnek munkát biztosító vállalat a kecskeméti gyárban különböző méretű kábelkötegelőket, valamint vészvilágító lámpatesteket és vészvilágító rendszereket gyárt. Világszinten a Thomas & Betts a következő termékek előállításában jár élen: csatlakozó-, padló-, kültéri elosztó és kötő dobozok; tömszelencék; nehézcsatlakozók, ipari csatlakozók; kábelsaruk, érvéghüvelyek, csatlakozóblokkok; kábel végelzárók, szerszámok; koax csatlakozók; speciális lámpatestek (reptéri leszálló pálya megvilágítás, kültéri lámpatestek); elektro-mechanikai kiegészítők; UPS, energia menedzsment és túláram levezető rendszerek; gyorscsatlakozók vezetékekhez, sorkapcsok, jelöléstechnika; kábeltálcák, kábellétrák.

A Thomas & Betts elektronikai komponensei és az ABB kisfeszültségű védelmi, működtető és mérő berendezései egymással kiegészítve egy szélesebb körű kisfeszültségű termékportfóliót alkotnak majd, amely a Thomas & Betts több mint 6000 viszonteladóból és nagykereskedőből álló észak-amerikai hálózatán, valamint az ABB kiváló európai és ázsiai forgalmazási csatornáin kerül terjesztésre. Az egyesített termékportfóliónak és a kibővített terjesztő hálózatnak köszönhetően az ABB képes lesz megduplázni jelenlétét a megszerezhető piacon Észak-Amerikában, hozzávetőleg 24 milliárd USD értékben.

„A Thomas & Betts egy jól működő cég, amely erős márkákkal és kiváló terjesztési csatornákkal rendelkezik a világ legnagyobb kisfeszültségű termékpiacán” – mondta Joe Hogan, az ABB vezérigazgatója. „Mivel termékeink kiegészíthetőek egymással, ezért az iparág egyik legszélesebb kínálatával lehetünk jelen a piacon. Mind az ABB, mind a Thomas & Betts számára jó esélyeket biztosít a növekedésre ez a helyzet, és a vásárlóknak, valamint a viszonteladóknak is kedvező, mert egy kézből juthatnak hozzá a kisfeszültségű termékek egyik legszélesebb körű kínálatához. Stratégiai szempontból ez egy óriási lehetőség. Célunk, hogy kiterjesszük jelenlétünket az észak-amerikai piac kulcsfontosságú részein, és a jelenlegi egy újabb nagy lépés ebbe az irányba. A tranzakció egyértelműen támogatja 2015-ös növekedési és profitabilitási célkitűzésünket és megfelel minden megtérülési kritériumnak, biztosítva a cég részvényesi értékét.”

„Ez a tranzakció jelentős értékkel bír részvényeseink számára, és a Thomas & Betts képes lesz felgyorsítani globális növekedési stratégiáját” – mondta a Thomas & Betts elnök-vezérigazgatója Dominic J. Pileggi. A kombinációnak köszönhetően szélesebb körű termékportfóliót kínálhatunk észak-amerikai vásárlóinknak és viszonteladó hálózatunknak, valamint hosszú távú lehetőségeket biztosíthatunk alkalmazottainknak. A lehető legjobb időben született meg ez a tranzakció és meggyőződésem, hogy az ABB megfelelő partner lesz üzletünk számára a jövőben.”

A Thomas & Betts és az ABB észak-amerikai kisfeszültségű termékek üzletága együtt egy új globális üzletágat képviselnek, amelyet Dominic J. Pileggi vezet. A megállapodás értelmében a tranzakció egy olyan egyesülésnek minősül, amely a Thomas & Betts részvényeseinek többségének jóváhagyását igényli, és erre egy különleges találkozón kerül sor, várhatóan a második negyedévben. A tranzakció lezárásának további feltétele a szokásos hatósági engedélyek jóváhagyása Észak-Amerikában és Európában.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek