Díjazták az energiahatékony megoldásokat

A Schneider Electric nyerte el a Gigaton díjat az ENSZ klímaváltozási konferenciáján

2011. december 09., péntek

Címkék: Carbon War Room energiahatékonyság ENSZ Gigaton Schneider Electric szén-dioxid

Díjazták a Schneider Electric szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén tanúsított kiemelkedő üzleti szerepvállalását. A vállalat elsősorban az energiahatékonyság és az intelligens hálózat kifejlesztése terén vállalt vezető szerepéért bizonyult kategóriája legjobbjának a 2011-es Gigaton díjkiosztón, amelyet december 3-án a dél-afrikai Durbanban tartottak.

A kezdeményezés vállalatokat, vállalkozásokat, politikai döntéshozókat és befektetőket ösztönöz az éghajlati válsággal kapcsolatos nagyszabású megoldások létrehozására. A Sunil Paul által 2007-ben alapított szervezet kutatások és díjak támogatásával oktatja és ösztönzi a magánszférát az éghajlati stabilitás elérésére. A Gigaton díjra az idei évben 25 vállalatot jelöltek, amelyek teljesítményét számos mérőszám alapján vizsgálták. Ilyen például az éves károsanyag-kibocsátás intenzitásának és mennyiségének csökkentése. A Schneider Electric mellett elismerésben részesültek a Suntech, a Tesco, a Phillips, a Swisscom és a Centrica vállalatok is. A vállalati adatok a Carbon Disclosure Project Global 500 Report című jelentéséből származnak, amely a világ legnagyobb vállalatainak szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló törekvéseit vizsgálja.

„A 2011-ben Gigaton díjat nyert Schneider Electric kiemelkedő törekvéseivel követendő példát teremtett a vállalati szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a fenntarthatóság elősegítése terén. A Carbon War Room bízik abban, hogy a nyertesek törekvései nem maradnak visszhang nélkül, és másokra is hatással lesznek” – mondta Jigar Shah, a Carbon War Room vezérigazgatója.


A Schneider Electric jelenleg a CO2-kibocsátás csökkentését és a növekvő energiaszükségletek lassítását tekinti a leghatékonyabb környezetbarát módszernek. Folyamatos fejlesztései és megoldásai az épületek és ipari létesítmények energiahatékonyságának növelését célozzák. Mindemellett, a Schneider Electric az intelligens hálózatok kialakításával az energetikai kihívások egy másik területével is foglalkozik. A villamos hálózat ugyanis számos korlátba ütközik: az energiaszükséglet folyamatosan növekszik, az infrastruktúra elöregedik vagy alacsony kapacitású, a telepeknek pedig eközben környezetbarát megoldásokat kell alkalmazniuk. Bár egyre több a megújuló energiaforrás, azok csak időszakosan és elszórtan érhetők el. A hálózatnak ezért nagy teljesítményű, intelligens informatikai infrastruktúrát magába építő villamos infrastruktúrává kell fejlődnie. Ez az úgynevezett „intelligens hálózat”, amely az összetettebb környezetekben is folyamatosan biztosítja az egyensúlyt az energiatermelés és - fogyasztás között. A keresleti oldalon a háztartások és a vállalatok egyre inkább energiahatékonnyá válnak, míg a kínálati oldalon a közművek automatizáló és szabályozó rendszereket fejlesztenek.

„A Schneider Electric számára a károsanyag-kibocsátás csökkentése nem csupán egy környezetvédelmi cél, hanem egyben fontos üzleti szempont is. Ügyfeleink energiahatékonyságának elősegítésére és károsanyag-kibocsátásuk csökkentésére összpontosítunk, miközben mi magunk is ezen megoldásokat alkalmazzuk telephelyeinken. Amellett, hogy a fenntarthatóság megvalósítása iránt tett mindennapi erőfeszítéseink jótékony hatással vannak bolygónkra, fantasztikus üzleti lehetőséget is jelentenek” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek