XIX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

2015. november 17., kedd, 10:19

Címkék: elektronika felsőoktatás Óbuda Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny verseny

A korábban megrendezett Konstrukciós Versenyek folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2015/16-os tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

A hazai és határon túli középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyam korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműveknek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint teljes körű  pdf. formátumú dokumentációból kell állnia. A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni felkészítő tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet, vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

A verseny időpontja és helye:

2016. április 15. (péntek)   Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

                                         Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma

                                         1134 Budapest, Váci út 21. (www.bolyai-szakkozep.hu)

2016. április 16. (szombat) BHE Bonn Hungary Electronics Kft. (www.bhe-mw.eu)

                                         1044 Budapest, Ipari Park út 10. (EL-TEC Center, Újpesti Ipari Park)

A versenyre nevezni 2016. február 8 -ig a divelex@gmail.com e-mail címen lehet. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a versenyző(k)- és a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, a pályázó iskola adatait, elérhetőségét valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk. Szükség esetén további információval a (+36-1) 223-5056 vagy a (+36-20) 410-3856 telefonszámon szolgálunk.

Nevezési díj: 4.500 Ft vagy 15 € versenyzőnként, amelyet a jelentkezési lapon feltüntetett számlázási címre kiállított számla ellenében, a kincstári rendnek megfelelően 30 naptári napon belül, banki átutalással kell kiegyenlíteni.

A dokumentációt 2016. április 8-ig kell eljuttatni elektronikus úton a divelex@gmail.com e-mail címre.

Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzőkönyvszerűen dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni a feltett – a megépített áramkörhöz kapcsolódó  –  elméleti kérdésekre.

A korábbi versenyek  egységes építési- és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása a következő honlapon található: www.elektronikai-kitek.5mp.eu.

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában. Ugyancsak ezen a napon, az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutató és előadás formájában megismertetik az érdeklődőkkel a tevékenységüket.

A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma a résztvevők szállásáról igény esetén gondoskodik, melynek térítését és az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi.

A verseny nyilvános napján (2016. április 16-án, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Aktuális információk a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon lesznek elérhetők.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek