A gyártási hibák kockázatának csökkentése

A gyártási folyamatok védelme megszünteti a termelési zavarokat

2017. október 30., hétfő, 06:00

Címkék: biztonságtechnika feldolgozóipar Flexlink kockázat

A gyártási hibák száma folyamatos csökkenést mutat, míg a gyártók a termelési folyamatok teljes ellenőrzésére törekszenek. A biztonságtechnika segít a gyártási folyamatokat érintő veszélyek minimalizálásában. Növeli a gépek rendelkezésre állását, és biztonságos munkahelyet teremt a gépkezelők számára. A biztonságtechnika a termelés biztosításaként is felfogható, hiszen a vállalat értékeinek védelmét célozza.

A biztonságtechnika a gyártási műveletek szerves részévé válik

A biztonságtechnika olyan technológiai terület, amely a gyártóberendezések és -rendszerek biztonságával foglalkozik. A feldolgozóiparban történő alkalmazása esetén nagymértékben összefügg a gépbiztonsággal és a rendszertechnikával, így a biztonság a gyártási műveletek szerves részét képezi. A biztonságtechnika célja, hogy csökkentse vagy teljesen kiküszöbölje a kockázatokat és fenyegetéseket, például a szennyeződéseket, az üzemzavarokat, a sérüléseket, a késéseket és a hibákat. A biztonságtechnika – a keret- és kerítésrendszerek, valamint burkolatok alkotóelemei által – kiterjed mind a hardverekre, mind a gépbiztonsági, kockázatértékelési és karbantartási konzultációkra.

Folyamat- és gépkezelői biztonság a feldolgozóiparban

A feldolgozóiparban a biztonság címszó alatt megkülönböztetünk folyamat- és gépkezelői biztonságot. A folyamatbiztonság célja annak elérése, hogy a gyártási folyamat hibák vagy üzemzavarok nélkül menjen végbe. A gépkezelői biztonság ezzel szemben az operátorokat védi a folyamatokkal és gépekkel kapcsolatos balesetektől.

A biztonságtechnikát a gyártási folyamat korai szakaszában, a gyártási rendszer tervezési fázisában vagy a termékfejlesztés elején kell átgondolni. A gyártási rendszer bevezetése előtt a biztonsági mérnökök különböző körülmények között tanulmányozzák a gyártási folyamatot. A lehetséges kockázatok és veszélyek azonosítása érdekében a mérnökök figyelembe veszik a műszaki és anyagbiztonságot, a jogszabályokat és a potenciális emberi hibákat. A biztonságtechnikát mindig testreszabott módon tervezik meg, hiszen a gyártási folyamatok követelményei is mindig egyedinek minősülnek.

Idő- és erőforrás-takarékosság

A biztonságtechnika megfelelő alkalmazásából mind a gépkezelők és gépek, mind a gyártási folyamatok hasznot húznak. A kerítések és elzárt zónák megvédik a gépkezelőket a berendezések és a termékek mozgásától, valamint a hanghatásoktól is. A burkolatok pedig a gépeket védik a portól és a szennyeződésektől. A gyártási folyamatok védelme megszünteti a termelési zavarokat, kevesebb selejtet és hulladékot eredményez, miközben növeli a rendelkezésre állást és az értékesíthető kibocsátást.

Rugalmas és dizájnos keret- és kerítésrendszerek

A biztonságos gyártás alapja a szabványosított anyagáramlás és a minőségbiztosítás. A FlexLink ügyfelei kulcsrakész megoldásokat kapnak, hiszen egyetlen kézből származik az ár, a szállítási idő, a tervezés és a biztonság szempontjából is kifogástalan rendszer. A szállítószalagokat és profilrendszereket gyártó cég szakértői csoportja a folyamat minden szakaszában támogatja az ügyfeleket. Segít a kockázatértékelés elkészítésében, feltárja a funkcionális követelményeket, megtervezi az alkalmazást, és végül üzembe helyezi és karbantartja a rendszert.

A FlexLink egy integrált logikával rendelkező kifinomult mérnöki eszközt használ a kerítések és burkolatok gyors megtervezéséhez. Az eszköz egyszerűen használható, és teljesen összekapcsolható minden más FlexLink mérnöki rendszerrel a problémamentes megrendeléskezelés és összeszerelés érdekében. Biztonságos, rugalmas és jövőorientált megoldásokat kínál az új követelményekhez történő alkalmazkodáshoz. Az Ön igényeinek megfelelő rendszereket tervez, lehetővé téve a biztonságos munkakörnyezet kialakítását a gépkezelők, a gépek és a termelés számára.

Ute Noll

www.flexlink.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek